Pesediștii argeșeni, sinistrați și la propriu și la figurat la lansarea candidaturii lui Ponta

# PSD-Argeș a suferit o nouă umilință și la Craiova. Cum era de așteptat, Sectorul Cucurigu a fost cel rezervat pesediștilor argeșeni în noua și cocheta Sală Polivalentă din Craiova, unde premierul Victor Ponta și-a lansat, săptămâna trecută, candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. Adunare la care PSD-Argeș a fost reprezentat de peste 200 de participanți, în majoritate primari, dar și parlamentari și șefi de instituții, cei mai mulți având rezervate locuri în vecinătatea tavanului sălii, unde căldura sufocantă și-a dat întâlnire cu păianjenii și muștele din meniul acestora. Al păianjenilor, nu al pesediștilor. Noroc cu pliantele destul de solide cu programul lui Ponta ca președinte, care le-a asigurat social-democratilor nu numai o lectură plăcută, ci și răcoritoare, cărțuliile premierului jucând și rol de evantai.
Din câte am observat, între zecile de lideri mai importanți care au urcat pe scena centrală, unde, pe primul rând, au stat și cei mai grei oameni din PSD, în frunte cu Ponta și Dragnea, nu s-a regăsit decât un singur om din PSD-Argeș. Plasat undeva spre marginea rândului al treilea, președintele interimar Tudor Pendiuc a vorbit aproape non-stop la telefon, ba după circa o jumătate de oră a și plecat din prezidiu și din sală, însoțit de președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, a cărui prezență la marea adunare PSD a fost, de asemenea, meteorică. Aflaseră amândoi că Piteștiul, Bascovul, dar și multe alte localități din Argeș fuseseră lovite crunt de furtuna violentă, care a făcut prăpăd.

Fostul președinte Nicolescu, prezența surpriză, deputatul Drăghici singur cuc, ba chiar năuc

În ce-i privește pe ceilalți invitați veniți din Argeș, senzația a fost aceea de organizație sinistrată și la propriu, dar și la figurat, în urma calamităților naturale și politice care au afectat-o din plin. Dovadă că PSD-Argeș, altă dată o filială de primă mână, este privită acum de la București, dar și din alte județe, pe post de curiozitate politică, ca o girafă de la grădina zoologică sau o cămilă cu două cocoașe, Pendiuc și Tecău, la conducere. Absența unui lider de forță și influență la centru se vede tot mai deranjant, iar asta îi transformă pe pesediștii argeșeni într-un soi de fii ai ploii, asta ca să rămânem și în tonul potopului care a lovit județul chiar în ziua lansării candidaturii lui Ponta. Ca amănunte de culoare, dacă se mai poate numi culoare întunecimea care cuprins o organizație altă dată vie și impetuoasă în fața tuturor, trebuie spus că la Craiova a fost prezent și fostul președinte al PSD-Argeș, Constantin Nicolescu, retras de la conducere acum câteva luni. Poate pentru a combate și zvonurile stupide care spuneau că ar fi fugit din țară, undeva prin Columbia, ca să scape de condamnările în dosarele pe care le are în instanță, Nicolescu a fost totuși o prezență foarte discretă, nestând alături de foștii săi colegi, ci într-un alt sector al sălii. Foarte agitat s-a dovedit însă a fi deputatul Mircea Drăghici. Care, iritat probabil că n-a încăput nici măcar în primii “Ț”-șpe lideri mai importanți din PSD urcați pe scena centrală, a făcut viraje ca la curse prin toată sala, când singur cuc, ba chiar năuc, când împreună cu soția, figura devenindu-i veselă doar la pozele în care consilierii personali îl încadrau ca să-i mai treacă de supărare și de nebăgare în seamă.
M. BĂDESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea