C.F.R. Călători, pe urmele lui Daniel Otobâcu, pentru încă o creanţă

Pe lângă cele peste 106 mii lei pe care Daniel Otobâcu le datorează S.N.T.F.C. CFR Călători, proprietara spaţiului în care a funcţionat restaurantul Casa Argeșeană, instanţa a mai admis o cerere de creanţă formulată de feroviari pentru încă 11,2 mii lei, reprezentând alte restanţe şi penalităţi la plata chiriilor.
CFR Călători, creditorul care a cerut intrarea în faliment a S.C. Casa Argeşeană pentru neplata chiriei şi a utilităţilor a mai depus  în instanţă o cerere de repunerea în termenul de înregistrare a cererii de admitere a creanţelor asupra debitorului, solicitare pe care Tribunalul Specializat Argeş a şi admis-o, după ce proprietara spaţiului a adus  la dosar alte două facturi în valoare totală de 12, 2 mii lei neîncadrate în cererea anterioară formulată în februarie 2014. Daniel Otobâcu, patronul Casei Argeşene, a reuşit, cu chiu cu vai, să achite impresionanta sumă de... 1000 de lei din restanţe, aşa că mai are de achitat  peste 11 mii lei. Din ultimele facturi, ca să fie limpede, pentru că suma pe care controversatul om de afaceri o datorează S.N.T.F.C. CFR Călători este mult mai mare.

106, 3 mii lei - creanţele anterioare ale CFR Călători

Pe 27 februarie, anul curent,  CFR Călători  a formulat o cerere de înscriere la masa credală a SC Casa Argeşeană cu suma de 106, 3 mii lei, reprezentând valoare chiriei neachitate, a utilităţilor şi a penalităţilor aferente conform facturilor emise în temeiul contractului încheiat între Otobâcu şi compania care este proprietara spaţiului. 
O sumă cu mult peste cea despre care Daniel Otobâcu  vorbea în martie 2014, când încerca să explice că lucrurile  sunt  sub control, iar restaurantul … în curs de modernizare.
“Nu este vorba decât despre 200 de milioane lei vechi,  debite restante ce provin de la nişte penalităţi acumulate în decurs de circa un an, pentru întârzieri la plata chiriei către S.N.T.F.C. C.F.R. CĂLĂTORI, proprietarul imobilului,  pentru spaţiul în care funcţionează  Casa Argeşeană. Între timp, noi am şi compensat cu lucrările efectuate acolo, de exemplu, la acoperiş, care a fost modernizat, şi nu numai, pentru că, aşa cum se ştie, la preluare, spaţiul era un jaf. La momentul acesta, situaţia  este rezolvată. Urmează ca în mai să prezentăm încheierea şi să stingem conflictul”,  susţinea, în primăvara acestui an,  Daniel Otobâcu, precizând că unitatea a fost închisă pentru renovări, nicidecum din cauza a dificultăţilor în efectuarea plăţilor  care au băgat-o în faliment.
Reamintim că prin sentinţa comercială 1584 din  noiembrie 2013 instanţa a dispus intrarea în faliment a SC Casa Argeşeană, după ce a constatat neîndeplinirea planului re reorganizare asumat de Daniel Otobîcu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea