Iată care sunt primii 100 datornici ai Argeșului

# Firmele au restanțe către stat de peste 345 miliarde lei vechi. Surprize-surprize, fără zâna Andreea Marin, la publicarea de către ANAF a topului datornicilor județului. Surprize pentru că au intervenit modificări majore, în fruntea clasamentului, mai ales. În primul rând, se constată o scădere a sumei restanțelor. Nu vă îngrijorați însă, stimați cititori, este vorba numai de faptul că marii datornici sunt deja intrați până la gât în insolvență sau chiar în faliment, ceea ce a sărăcit, dacă se poate spune așa, topul cu pricina.

Scurt istoric

La începutul lui 2013, primele 100 de firme rău platnice datorau bugetului de stat peste 700 miliarde lei vechi! Primele poziții erau  ocupate – în mod constant în ultimii doi ani – de Alprom și Prointermed. Pe poziția a treia se situa Waterleau Group, cu peste un milion de euro restanți, detronând astfel locul ocupat, la sfârșitul penultimului trimestru al lui 2012, de F.C. Argeș. Primii 100 datornici aveau obligații restante de 72.477.994 lei noi, în top fiind 13 firme cu sume ce depășesc un milion. De remarcat, deasemenea, că aceiași primi treisprezece din topul începutului de an 2013 cumulau datorii de 35 milioane de lei, adică exact cât totalul actual.
La începutul acestui an, lider incontestabil al topului era Alprom S.A., cu datorii de aproape 77 miliarde lei vechi. Între timp s-a rezolvat, firma disputată de Chelu și Văsâi a intrat în insolvență. Topul datornicilor era completat de Kranz Eurocenter, Rem Petrol Trade, Lory Club, Dumalex Ice Cream – toate cu restanțe ce depășeau, la nivelul lunii ianuarie, 1 milion de lei.
În fine, în ultimul top editat, pe primul loc se află, la jumătatea anului curent, firma Iribog Speed Construct S.R.L., firmă care activează în domeniul transporturilor și care a venit, prin transfer, precum jucătorii de fotbal, anul trecut, din București. Interesant este faptul că firma este recent înființată, a avut profit, după care… tunul de peste 35 miliarde lei vechi… restanțe. Ciudat, chiar de cercetat, am spune noi. Firma a intrat în executare silită. Se poate să fi fst creată special pentru țeapă, dacă luăm în calcul mărimea datoriilor.

Firmele de construcții au probleme cu plățile

Deși cu sume restante mai mici față de anii trecuți, firmele de construcții încă respiră greu, sufocând aproape și topul primilor 100 datornici ai județului. Simarc S.A. datorează peste 1,6 milioane lei, Kranz Eurocenter aproape 1,2 milioane, Trustul de Construcții 670.000  lei, Ateea Comerce, New Soliton, TGM Group, Florimar Construct, Stoneway, Pro TC, Neo Construct Industrial AG - trag și ele să nu moară, împreună cu multe altele mai mici. Printre rândurile datornicilor apar și depozitele de materiale de construcții, la fel de afectate ca și firmele care, altădată, le asigurau fluxul de marfă dar și de numerar.

Firmă de pază renumită... în executate silită

Un nefericit loc trei în topul datornicilor argeșeni emis de ANAF îl ocupă S.C. MAGIC SAFE SECURITY S.R.L., firmă de protecție și pază cu oarecare ștaif în zonă. Suma datorată de paznici este de peste 12,5 miliarde lei vechi. Se vede treaba că oamenii nu au băgat mâna, ca alții, în valorile pe care le transportă. Lăudabil, dar, iată, nu prea ține de foame. Fiscul a decis începerea executării silite. A.S.

Click AICI pentu vizualizare tabel

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea