Virgil Baciu a adus comuna Corbi pe harta localităţilor prospere

# Primarul Virgil Baciu: ”Respect programul cu care m-am prezentat în fața cetățenilor”. După ce am tot scris, de-a lungul timpului, despre numeroasele realizări administrative locale ale primarului comunei Corbi, Virgil Baciu, se poate crea impresia că bugetul acestei comune ar fi un sac fără fund sau ar fi crescut spectaculos de la momentul învestirii domniei sale în funcţia de primar, acum  aproximativ doi ani de zile. Însă, paradoxal, lucrurile nu sunt aşa cum par la prima vedere. Sigur,  nu este un buget de neglijat, dar nu este nici foarte mare, aşa cum ar părea, raportat la realizările ce au fost întreprinse în comuna Corbi. Potrivit primarului Virgil Baciu, comuna Corbi are un buget local de aproximativ 27 de miliarde lei vechi. Însă contrastul realizării de  investiţii din timpul mandatului fostului primar cu al actualului primar se explică prin creionarea bugetului, adică prin gestionarea mai eficientă a banilor publici. Dacă în timpul fostului primar, din 27 de miliarde lei vechi, bugetul comunei,  către investiţii erau direcţionaţi puţin peste un miliard, restul fiind pentru funcţionare, acum, Virgil Baciu, actualul primar, a împărţit bugetul pe jumătate, 13,5 miliarde lei vechi au fost direcţionaţi către investiţii, iar cealaltă jumătate fiind direcţionaţi pentru cheltuielile de funcţionare ale administraţiei locale. Astfel se explică cum a reuşit Virgil Baciu, în doar doi ani de zile, să aducă localitatea Corbi pe un loc fruntaș într-un clasament al comunităților dezvoltate.

Modernizarea drumurilor comunale

Virgil Baciu şi-a stabilit, încă de la începutul mandatului, un target în ceea ce priveşte modernizarea drumurilor. Pe lângă pietruirea anuală a tuturor drumurilor comunale, etapă premergătoare asfaltării acestora, primarul Baciu doreşte să realizeze şi asfaltarea anuală a 4 – 5 kilometri de drumuri comunale. Anul acesta, până în momentul de faţă, a reuşit să asfalteze 2,5 kilometri, ultima stradă asfaltată fiind strada Piua, pe o distanţă de un kilometru. Aici, odată cu asfaltarea străzii, s-au modernizat şi şanţurile, fiind betonate.
,,Am reuşit, aşa cum ne-am propus la începutul anului, să asfaltăm şi strada Piua. Aici am realizat şi modernizarea şanţurilor prin betonarea acestora. Anul acesta, până în momentul de faţă, am asfaltat 2,5 kilometri de drumuri comunale. Urmează, până la sfârşitul anului, să mai asfaltăm, aproximativ, 2 kilometri, strada Alexandria din satul Jgheaburi, străzile Malul şi Rugina din satul Corbşori şi în Poenărei, unde mai avem de asfaltat 200–300 de metri. Dar deocamdată nu facem aceste investiţii pentru că săptămâna trecută a avut loc depunerea ofertelor pentru licitaţia pe care am organizat-o în vederea unui proiect de alimentare cu apă pentru toate satele din comuna Corbi. Noi avem în jur de 37 de kilometri de drumuri comunale, dar uşor, uşor dacă asfaltăm în fiecare an 4 – 5 kilometri, se adună”, ne-a declarat prim-gospodarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

Teren de sport multifuncţional în prag de inaugurare

În platforma program a primarului Virgil Baciu a existat şi construcţia a trei terenuri de sport multifuncţionale la standarde profesionale. Astfel că, după ce anul trecut a fost dat în folosinţă un teren de sport multifuncţional în satul Corbşori, anul acesta a venit rândul satului Corbi. Aşadar, în locul numit de cei din zonă, ,,La Frasini”, s-a construit un teren de sport multifuncţional. Este un teren de sport la standarde profesionale, cu dimensiuni de joc 28/40 m, iar suprafaţa de joc este acoperită cu gazon sintetic şi poate fi folosit pentru tenis de câmp, fotbal şi baschet. Acest teren este aproape finalizat, urmând să fie dotat şi cu nocturnă.
,,Este al doilea teren pe care îl fac în mandatul acesta. Anul trecut am făcut la Corbşori, iar anul acesta iată că am reuşit să facem la Corbi; la anul urmează să facem la Stăneşti, aşa cum le-am promis cetăţenilor, încă din campania electorală, aceste investiţii fiind prinse în programul meu de guvernare locală. Programul cu care m-am prezentat în faţa cetăţenilor, după cum se observă, îl parcurg într-un calendar bine stabilit şi care se respectă”, ne-a mai spus Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea