Primăria Pitești are bani pentru reabilitarea Colegiului Național „I.C.Brătianu”, dar n-are cu cine face treaba

# Pe când anunţata “listă neagră”a firmelor indisciplinate?# Tudor Pendiuc “Constructorul este execrabil!” SC Internaţional FBS Holding SRL, firma din Zalău care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Național „I.C. Brătianu” continuă să dezamăgească. Dacă în urmă cu două săptămâni, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, se plângea de  ritmul mult prea lent de lucru al executantului, săptămâna trecută a ajuns la concluzia că nu are, de fapt, pe cine să se bazeze pentru respectiva lucrare.
“Am alocat bani, vom semna contract de finanțare și cu Comisia Europeană, dar nu avem constructor (…).Constructorul de la liceu este execrabil!  A făcut parte din licitație, iar acolo sunt niște criterii prin care câştigătoare  este declarată firma care oferă prețul cel mai mic.  Şi aşa lucrarea a a ajuns la această societate comercială.. Dar uite ce facem dacă prețul cel mai mic a fost declarat câștigător!” a declarat edilul. Tudor Pendiuc  spune că a discutat pe această temă inclusiv cu primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu, de unde a primit semnale că SC Internaţional FBS Holding SRL a creat aceleaşi probleme.

Va exista o listă neagră a firmelor neserioase?

Încă de acum câţiva ani, în Consiliul Local Piteşti au fost ridicate amendamente cu privire la întocmirea unei liste a firmelor care, fie au executat pe domeniul public al Piteştiului lucrări proaste, fie nu au respectat termenul prevăzut în contractele încheiate cu municipalitatea.
Chiar primarul Tudor Pendiuc anunţa, acum doi ani, că  va propune” Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) o “Carte neagră” a firmelor neserioase. O astfel de listă a ruşinii  ar fi putut, eventual, să-i mai disciplineze un pic pe aceşti constructori, evident, dacă s-ar fi şi  transformat în realitate.
“Există firme care au participat la licitaţii, le-au câştigat, iar acum suntem puşi în situaţia de a constata că nu pot efectua lucrările pentru că nu au personal suficient sau bine pregătit, nu respectă termenele fixate sau execută lucrările la calitate slabă. De vină este managementul prost, iar acest lucru nu mai poate continua. Aceste firme ar trebui să nu mai aibă voie să participe la licitaţiile organizate de autorităţile publice!”, declara Tudor Pendiuc  în 2012, când a şi  anunţat  că va propune Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice realizarea unei “Cărţi negre” a firmelor care  participă la licitaţii, dar nu au capacitatea de a executa lucrări şi nu-şi  respectă termenele asumate. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea