„Cel mai important într-o familie este să realizezi cât mai curând că eşti în aceeaşi echipă cu partenerul tău, cu copiii tăi!”

# Interviu cu actrița Luminiţa Borta.

Se consideră un om obişnuit care-şi face onest datoria şi o familistă convinsă, deşi  toată lumea o recunoaşte ca una dintre cele mai mari actriţe  din toate timpurile ale Teatrului Alexandru Davila şi o artistă de excepţie a teatrului românesc, în general.  Luminiţa Borta este omul  pentru care  bucuria de a împărtăşi celorlaţi din harul său artistic e mai mare decât dorinţa de ieşi în faţă, şi unori asemenea mari artişti teatrul piteştean le datorează ieşirea din banalul provincial. S-a născut la 9 iunie 1961 în Bacău, iar la vârsta de cinci ani avea să se stabileacă la Piteşti. A studiat

la Liceul Zinca Golescu, în 1980, iar între 1981 şi 1985 a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică de la Târgu Mureş, pe care l-a absolvit ca şefă de promoţie. Din 1988 este actriţă la Teatrul Al. Davila  din Piteşti, unde s-a remarcat şi din postura de regizor.  A jucat în aproape toate producţiile teatrului piteştean, roluri diverse, de la Eleva din Lecţia lui Eugen Ionescu, până la Nina Zarecinaia lui Cehov, fiind admirată în numeroase personaje din dramaturgia românescă şi  cea universală. Este căsătorită cu Gabriel Cazan, împreună cu care are un copil frumos şi talentat,  care nu mai are nevoie de prezentare  - Ania Cazan - la rândul său o fire artistică ambiţioasă şi talentată. 

# Cum caracterizaţi prima jumătate a acestui an din punct de vedere profesional şi personal?
- Anul acesta a fost greu pentru mine şi familia mea şi vreau să le mulţumesc celor care m-au înţeles că îmi este greu şi vreau să le mulţumesc şi celorlalţi pentru că mi se pare că e corect să fii recunoscător şi pentru rău şi pentru bine. Prima jumătate a anului a fost minunată pentru că mi- a fost greu şi am învăţat multe!
# Aveţi neîmpliniri?
- Neîmplinirile sunt împliniri sau momente frumoase pe care nu le vezi în lumina cea bună. Când nu văd lucrurile cât sunt de bune, de frumoase şi de minunate îmi dau seama că nu le-am luminat cum trebuie. Nu, nu am neîmpliniri. Am bucurii. Mai mari sau mai mici.
# Ce proiecte aveţi pentru perioada următoare?
- Prioectele sunt vise încă nerealizate. Viaţă m-a învăţat să păstrez energia visului meu şi să folosesc această energie pentru a aduce realizarea cât mai aproape. Proiectele mele se vor realiza şi vă voi aduce la cunoştinţă cât de curând asta. Curând.
# Aveţi o familie frumoasă. Ce va ţine atât de uniţi şi cum reuşiţi să faceţi din atitudinea această pozitivă pe care o degajaţi, o stare pemanentă?
- Mulţumim. Cred că cel mai important într-o familie este să realizezi cât mai curând că eşti în aceeaşi echipa cu partenerul tău, cu copiii tăi. În acel moment, orice meci e câştigat! Caută să-i fie cât mai bine"echipei" tale şi îţi va fi bine şi ţie! Cred că asta ar fi normal să fie regulă în orice grup - nu pune interesele tale deasupra a orice, pune-le la egalitate cu interesele grupului din care faci parte şi toţi vor avea de câştigat.
# Ce înseamnă pentru dvs. familia?
- Familia mea este fericirea mea, este liniştea mea, este bucuria mea. Este o bucurie permanentă să fiu cu Ania şi Gabi, să ne construim momente frumoase împreună, să facem planuri de viitor, să ieşim din greutăţi mai puternici. Cred că un om care construieşte în fiecare clipă fericirea de a iubi este cel mai câştigat în viaţă.  O familie mare şi unită este o forţă frumoasă şi indestructibilă, iar eu sper că familia noastră să fie mare şi unită.
# Cum v-aţi petrecut vacanţa?
- Anul acesta am mers într-o excursie foarte frumoasă în Ţările Baltice, cu Helsinki, Sankt Petersburg, Polonia, Slovacia incluse. A fost un efort destul de mare (din toate punctele de vedere), efort care a meritat să fie depăşit. Experienţele pe care le-am avut, locurile şi oamenii pe care i-am întânit, limitele pe care ni le-am depăşit ne-au ajutat să ne schimbăm multe clişee de gândire, ne-au ajutat să ne cunoaştem mai bine, să ne continuăm minunata călătorie prin viaţă.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea