Circ pentru un drum județean la ultima ședință a C.J. Argeș

# Unii dintre aleșii județeni habar nu au de propunerile de pe ordinea de zi. Ședință cu scântei la ultima întrunire a consilierilor județeni de joia trecută. Doi consilieri, Iulian Prunaru (PNȚCD) și Nicușor Diaconescu (PP-DD) s-au revoltat pentru câteva subiecte aflate pe ordinea de zi. Obiecțiunile ridicate însă de aceștia s-au dovedit a fi, de fapt, izvorâte dintr-o necunoaștere crasă a subiectului.

Ca de obicei, aleșii județeni au lecturat din doi în doi propunerile de hotărâre, ridicând la fileu probleme care nu își aveau acolo nici locul și nici rezolvarea.

Primul nemulțumit - Nicușor Diaconescu (foto), PP-DD. Acesta, încă de la primul punct, a ridicat obiecțiuni. A fost vorba de propunerile pentru titlul de Fiu al Argeșului și pentru cele de Cetățean de Onoare. PP-DD-istul a demostrat, deschizând gura, că nu are habar despre domeniile pentru care se acordă distincțiile; deasemenea, încă nu era lămurit cu privire la faptul că există o comisie care validează propunerile, în funcție de niște criterii bine stabilite. Propunerile sale, rămase într-o mapă, vor fi luate la mână, poate, anul viitor. Sau nu…

 

Scandalos! Mașină de lux pentru șefii de la Drumuri Județene? De fapt… era vorba de o autoutilitară pentru transport muncitori

Țărănistul Iulian Prunaru s-a arătat oripilat de faptul că Regia Județeană de Drumuri a primit o mașină: ”Dăm un miliard pe o mașină ca să se plimbe directorii de pe la București în ea!?” – a opinat acesta. Aflând că este vorba de o utilitară pentru transportul oamenilor, a întors-o pe la un canton aflat într-o stare mai avansată de degradare, undeva în sudul județului. Demonstrând, astfel, că este informat beton…
Aceleași carențe în cunoașterea subiectului le-a dovedit țărănistul ”contra”, la următoarea propunere de hotărâre, unde a fost vorba de niște bani veniți cadou de la Guvern. Consilierii județeni PȚCD s-au arătat șocați cu privire la modul de cheltuire al banilor… C.J. Argeș. Florin Tecău a trebuit să le mai explice, din nou, că nu afectează bugetul județului. Aaaaa…
Iulian Prunaru (foto), PNȚCD: „Acel drum județean, Stoenești-Dâmbovicioara, nu are în programul nostru de investiții decât două podețe…Imi spuneți mie acum că se dau două milioane de euro pentru modernizarea acelui drum?... Că este drum turistic?!… Acesta duce la pensiunile lui Daniel și lui Calinic…  Este rușinos pentru noi, cei din sud, că acolo faceți drumuri turistice, două, și pe sud nu faceți nimic.”
Florin Tecău, președintele CJ Argeș: ”Dacă îmi dați voie, vă explic. Acest proiect de hotărâre îl propun pentru a fi aprobat pentru a putea cheltui banii primiți de la guvern. Acești bani sunt pe Ordonanța 28. Criteriile de finanțare, în acest caz, au fost stabilite printr-o Hotărâre de Urgență a Guvernului. Singurul nostru proiect care a îndeplinit toate aceste criterii și care a putut fi depus la timp, a fost al acestui drum județean. Încă o dată, banii nu vin de la Consiliul Județean, vin de la Guvern.  Tranșa a fost, săptămâna trecută, semnată la vizita vicepremierului Dragnea. Noi, astăzi, nu facem decât să fim de acord să primim acești bani... În privința drumurilor din sud, am spus-o și o repet: am avut inițiativa să mă întâlnesc cu președinții Consiliilor Județene care fac parte din Regiunea Sud Muntenia pentru a accesa proiecte cu finanțare europeană. Am hotărât că prioritar pentru această asociație, care este prima și unica din țară - și în care vor să mai intre Bucureștiul și Ilfovul – este să depunem proiectele pentru drumurile din sudul județului, 502 și 503. În ședința din septembrie o să vă propun spre aprobare acest proiect de hotărâre.  Cred că suntem printre primele județe care reușim să elaborăm aceste proiecte și, pe baza lor, să începem să lucrăm, concret.”
Supusă votului, propunerea a trecut, cu două abțineri, cele ale PNȚ-CD-iștilor Iulian Prunaru și Mihai Cocaină. Semn că aceștia încă nu s-au lămurit de unde au venit banii și pentru ce. Chiar președintele CJ Argeș, Florin Tecău, a opinat: ”Deci nu vreți drumuri județene!”  - Prunaru l-a contrazis, ținând-o tot pe a sa, că vrea, dar mai ales în sud.
Iulian Prunaru s-a mai remarcat și prin atacul asupra firmei de casă a deputatului PSD Cătălin Rădulescu, opinând că ”asfaltul turnat de Rădulescu, gros de un centimetru, s-a dus…”
O interesantă intervenție a avut-o și consilierul Narcis Sofianu, care s-a arătat, pentru viitor, nedispus pentru alocări financiare bisericilor: ”Nu mai sunt de acord să dăm bani bisericilor unde popii umblă în mașini de lux și au vile enorme. Nu mai sunt de acord cu scurgerile financiare către biserici!” a spus acesta.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea