Cu legea de partea sa, Gigi Văsîi asistă, în continuare, neputincios, la devalizarea Alprom de către gruparea Chelu

# În AGEA Alprom se votează fără să se ţină cont de deciziile instanţelor. SC Financiar Urban, firma administrată de omul de afaceri Gheorghe Văsîi, a contestat în instanţă procesul verbal al Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Alprom din  29 iulie 2014  prin care unul dintre oamenii lui Cătălin Chelu a fost desemnat administrator special al fabricii de mobilă aflată în insolvenţă. Gigi Văsîi contestă  modul în care s-a votat în respectiva şedinţă şi arată că nu s-a ţinut cont de  numărul  real de acţiuni deţinute de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi în AGEA. De precizat că Financiar Urban, acţionar majoritar al Alprom (potrivit hotărârilor judecătoreşti invocate) îl propusese pe Gigi Văsîi drept administrator special al  fabricii de mobilă. Numai că, în ciuda deciziilor judecătoreşti, în Alprom legea o face, în continuare, gruparea Cătălin Chelu.
În septembrie 2014 Tribunalul Specializat Argeş ar putea constata nulitatea unei hotărâri a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Alprom, pe motiv că nu ţine seama de hotărârile judecătoreşti prin care peste 380 de mii de acţiuni au trecut de la gruparea Chelu, în proprietatea Financiar Urban.

Un scandal vechi, ce creează probleme noi

Este vorba despre titlurile disputate în scandalul izbucnit în 2009, după ce Maria Bugheanu (fost director CPL Piteşti) a vândut de două ori  pachetul de acțiuni de 7,47% pe care-l deținea la Alprom -mai întâi, lui Gheorghe Văsîi, când a fost semnat un antecontract pentru suma de 800.000 euro, şi apoi firmelor controlate de Cătălin Chelu, pentru 1,8 milioane euro.  Maria Bugheanu a pierdut procesele cu omul de afaceri Gheorghe Văsîi, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce înseamnă că,  Gigi Văsîi, prin S.C. Financiar Urban, ar fi proprietarul pachetului de acţiuni de la Maria Bugheanu şi astfel, cu cele 48 de procente deţinute anterior, ar putea fi considerat  acționarul majoritar al societății. Numai că deciziile instanţelor amintite nu-l prea ajută decât în teorie pe Gigi Văsîi, pentru că, în practică, gruparea Chelu face, în continuare, legea în Alprom.
Dovadă, şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor din 29 iulie 2014 în care s-a votat fără a se ţine cont de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, considerându-se că cele peste 380 de mii de acţiuni care fac diferenţa între a fi  sau a nu fi acţionar majoritar, ar aparţine, în continuare, firmelor controlate de Cătălin Chelu!
În respectiva AGEA, Antonel Bunu  a fost desemnat administrator special al Alprom, deşi  51,33% din voturi au fost împotriva acestei numiri, asta dacă ne luăm după noul raport de forţe consfinţit de decizia instanţei amintite.
Procesul verbal al AGEA,întocmit de unul dintre  oamenii lui Cătălin Chelu, nu ţine cont de hotărârea judecătorească ce-i conferă lui Gigi Văsîi dreptul de proprietate şi asupra celor peste 380 de mii de acţiuni disputate prin instanţe şi consemnează că decizia numirii lui Antonel Bunu   drept administrator special al Alprom ar fi fost luată, de fapt, cu 52, 79% din voturi.

SC Financiar Urban îl vrea pe Gigi Văsîi administrator special la Alprom

SC Financiar Urban, reprezentată de Gigi Văsîi, a  cerut Tribunalului Specializat Argeş, din calitatea de acţionar, să constate nulitatea absolută parţială a  hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor din 29 iulie 2014, prin care Antonel Bunu a fost desemnat administrator special, argumentând că respectiva hotărâre încalcă prevederile legale în ceea ce priveşte votul necesar pentru desemnarea administratorului special al societăţii comerciale.
“În data de 2 iulie 2014, în prezenţa administratorului judiciar, s-a ţinut şedinţa Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor pentru desemnarea administratorului special.  Societatea noastră a fost prezentă la şedinţă prin Gheorghe Văsîi şi a votat împotriva numirii ca administrator special a lui Bunu Antonel. În procesul verbal se face menţiunea că am votat împotrivă. Societatea noastră a votat pentru desemnarea ca administrator special a lui Gheorghe Văsîi”,  se explică în documentul depus de SC Financiar Urban, săptămâna trecută,  la Tribunalul Specializat Argeş. 
Reamintim că cererea Alprom de deschiderea a procedurii insolvenţei a fost admisă în data de 5 mai 2014.

Majoritatea în AGA Alprom, tranşată legal, dar incertă

Capitalul social al Alprom este împărţit în 5.151.520 de acţiuni cu o valoare egală, iar la şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pentru desemnarea administratorului special  au participat acţionari care, împreună, deţin 4.625.394 de acţiuni
“Împotriva numirii ca administrator a lui Banu Antonel au votat  acţionari care deţin 2.265.123 de acţiuni, reprezentând 51, 33% din numărul de acţiuni al acţionarilor prezenţi. În consecinţă, nu se putea valida numirea administratorului special Bunu Antonel cu 22.260.271 de acţiuni care au votat  în favoarea acestuia (48,867% din capitalul social deţinut de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi)”, se mai arată în documentul semnat de Gheorghe Văsîi, depus la Tribunalul Specializat Argeş săptămâna trecută.
În acelaşi document se mai arată că “numirea lui Bunu Antonel cu această majoritate  de 52,79% (n.r. cum apare în procesul verbal întocmit de reprezentantul grupării adverse) nu ţine seama de sentinţa civilă 1092 C/29 iunie 2011, pronunţată de Tribunalul Specializat Argeş în dosarul 995/1259/2009, hotărâre menţinută în Apel cu recurs, respectiv nu ţine seama de faptul că, prin aceeaşi sentinţă, s-a  constatat nulitatea  contractelor de cesiune încheiate cu societăţile Altur SA, Aprico Consult SRL şi Vulturul Sa (n.r. societăţile aparţinând grupării Chelu, cărora Maria Bugheanu le vânduse pachetul de acţiuni pe care îl cumpărase şi Gheorghe Văsîi).”
Hotărârea  învocată de Gh. Văsîi constată nulitatea absolută a contractelor de vânzare –cumpărare  din 19 iunie 2009 încheiate între  pârâta Bugheanu Maria şi societăţile Altur SA, Aprico Consult SRL şi Vulturul Sa şi dispune repunerea pârâtelor în situaţia anterioară. Aceeaşi înmstanţă pronunţă o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare cumpărare de acţiuni între Financiar Urban SRL, în calitate de cumpărător şi Bugheanu Maria,  în calitarte de vânzător, cu privire la un pachet de 384.945 acţiuni ale SC Alprom SA, conform antecontractului din 27.05.2009 încheiat între cele două părţi.

La începutul acestui an, Tribunalul  Argeş  a admis plîngerea formulată de SC Financiar Urban (Firma lui Gheorghe Văsîi) şi a trimis cauza procurorului în vederea începerii  urmăririi penale faţă de Cătălin Chelu,  Gabriel Constantinescu şi Mihai Brânză (Preşedintele Consiliului de Administraţie al ALPROM, membru în gruparea lui Cătălin Chelu) “pentru infracţiuni prevăzute de  art. 215, art. 246, art. 288, art. 290, art. 292 CP”. Pe românește înșelăciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea