Misiune imposibilă (chiar aberantă!): ”50.000 de semnături pentru prezidențiabilii de dreapta”

# Pentru rolul politic de Tom Cruise se încălzesc Iani Popa și Daniel Crișan. Prestațiile și, mai ales,  declarațiile actoricești ale politicienilor locali au depășit hotarele bunului simț județean și au ajuns chiar de spaima Hollywood-ului. Actorii celebri se tem de scăderea popularității și de vânzări din ce în ce mai scăzute ale mega-producțiilor. Pentru că oamenii se uită, de un timp, cu gura căscată, numai la ai noștri. La politicienii noștri, care își umflă mușchii pe ciolan mai ceva decât Arnold, sunt mai iuți de mână decât Jet Li și mai buni de minciună decât baronul Munchhausen. Campania pentru prezidențiale debutează în aceleași note false de fanfară politică, mai ales pentru cele două partide pretins liberale, PNL și PLR.

Iani Popa vrea 50.000 de semnături pentru Iohannis. Ar vrea el…

Senatorul Iani Popa a declarat că și-a propus, la nivelul județului, 50.000 de semnături pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis. Frumos, foarte frumos, însă… vise. Dacă raportăm la rezultatele ultimei campanii electorale, dă cu o virgulă mai mare decât toată organizația. Pentru că, la alegerile pentru șefia Consiliului Județean din luna mai 2014, însuși Iani Popa abia a trecut de 21.000 de voturi. Dacă  nu a fost în stare pentru propria sa persoană, greu de crezut că va reuși un scor dublu pentru altul. Cam aceeași brânză a produs și organizația de partid, obținând un scor mai mult decât modest pentru candidații la europarlamentare. Mai trebuie spus că au fost bătuți, liberalii, de independentul Mircea Diaconu și faptul, nu lipsit de importanță, că liberalul Popa a obținut în Ștefănești și Câmpulung, orașe conduse de primari liberali, o treime din voturile lui Tecău. De fapt, sub o treime…

Daniel Crișan își propune aceeași cifră aberantă

Molipsit poate de fostul său șef de partid, Daniel Crișan își propune, pentru PLR, aceeași cifră greu de atins: 50.000 de voturi, de data aceasta pentru liberalul (pesedist) Tăriceanu. Fostul prim ministru al României a intrat în cursa alegerilor doar ca iepure al lui Ponta, urmând ca în turul al doilea să implore votanții proprii să îi transfere actualului prim ministru caii săi putere, câți vor mai fi și aceia.
Daniel Crișan însă știe și  el, ca și Iani Popa, că se oferă voluntar într-o misiune imposibilă. Fără structuri de partid, fără organizații locale bine conturate, acesta caută, mai exact, votul… în carul cu fân.
Cei doi Tom Cruise locali și-au propus, astfel, 100.000 de voturi în Argeș pentru ai lor. Cine va mai vota cu PSD sau cu PMP sau cu alții, Dumnezeu știe. Sau, mai exact, dracu. Tom Cruise a reușit, însă, în filmul său, să ducă misiunea la bun sfârșit. Iar, cum la noi viața bate filmul, vom vedea…
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea