Theodor Nicolescu, deputat PNL Argeş: ”Domnul Dragnea a uitat ce a promis în campania din 2012! PNL nu a uitat”

”Anul acesta, la începutul lunii aprilie, Camera Deputaţilor a respins proiectul cadastrării gratuite după ce PSD a boicotat acest proiect de lege încă de la dezbaterile din cadrul Comisiei Juridice sesizate pe fond, refuzând luni întregi să înainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect deşi deputaţii liberali au formulat solicitări în acest sens în fiecare şedinţa.
Cu ocazia votului am constatat, cu apreciere, că o parte din deputaţii argeşeni social-democraţi au votat în favoarea proiectului - înţelegând probabil importanța acestuia.
Am citit însă, cu uimire, cum dl.Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul României, vicepreşedinte PSD - prezent la Piteşti săptămâna trecută pentru a înmâna personal unor primari argeşeni cheile de la autocarele destinate elevilor - cataloga proiectul cadastrării gratuite că fiind "o prostie".
Vreau să readuc aminte tuturor argeşenilor, mass-media din Argeş cât şi domnului Dragnea că proiectul a fost lansat în campania electorală din toamna anului 2012 şi că acest proiect a fost asumat în Programul de guvernare al Uniunii Social Democrate. Ar fi poate util să îi amintească cineva d-lui Dragnea că şi-a asumat şi a defilat cu "prostia" despre care vorbeşte zilele acestea. Domnul Dragnea a uitat ce a promis în campania din 2012! Partidul Naţional Liberal nu a uitat.
Pe de altă parte domnul Dragnea fie nu a înţeles proiectul susţinut de PNL privind cadastrarea gratuită fie se preface că nu l-a înţeles. Acest proiect reprezenta un suport real pentru acei proprietari de terenuri agricole şi forestire din extravilanul localităţilor şi care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile pe care le presupune cadastrarea.  Noi, liberalii, am identificat şi resursele financiare - banii erau asiguraţi în principal din fonduri europene. Mai mult decât atât, guvernul Ponta, guvern din care face parte şi domnul Dragnea, a promis Comisiei Europene că va modifică legislaţia încă din 2013, pentru a permite prima intabulare a tuturor proprietăţilor.
Nu am niciun dubiu că proiectul primei intabulări gratuite poate reprezenta un pilon de baza pentru dezvoltarea durabilă a României. Sunt aproximativ 4 milioane de români care nu pot beneficia încă de acest proiect şi care nu au nicio vină că cei din PSD nu ştiu să se ţină de cuvânt. Va trebui să mai aşteptăm, însă va garantez că proiectul cadastrării gratuite se va face. De altfel, aşa cum am arătat deja, proiectul a fost deja preluat în Programul politic al Partidului Naţional Liberal, formaţiunea politică ce va rezulta din fuziunea PNL-PDL.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea