Unităţile de învăţământ din Mioveni, pregătite pentru începerea noului an şcolar

Ne apropiem cu paşi repezi de un nou an şcolar. Până atunci, conducerea de la Mioveni, care-şi respectă elevii, părinţii şi dascălii, analizează şi dispune luarea ultimelor măsuri pentru ca totul să fie perfect când primul clopoţel va suna.
Primarul oraşului Mioveni a cerut, atât directorilor, cât şi responsabililor de şcoli din primărie, ca unităţile de învăţământ să fie verificate, de la acoperişuri, instalaţii electrice, sanitare şi de încălzire, până la toate sălile de curs, pentru a nu exista nici o surpriză, iar acolo unde sunt probleme să se ia de urgenţă toate măsurile de remediere, edilul cerând să fie anunţat imediat de acest lucru.
”Dacă ar fi mâine să se deschidă anul şcolar, sunt pregătite toate şcolile şi grădiniţele.Ne dorim ca la începerea noului an şcolar, toţi elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii de desfăşurare a actului educaţional. Vrem ca totul să fie pus la punct, de la intrarea în curtea şcolii şi până la ultima sală de cursuri”, a declarat primarul Ion Georgescu.

Comasarea a două școli

Tot din acest an şcolar a fost decisă şi o comasare. Este vorba despre comasarea prin absorbţie a Şcolii Gimnaziale ”Marin Sorescu”, cu Şcoala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”. Acesta va funcţiona pe acelaşi amplasament,ca structură a unităţii de învăţământ ce o absoarbe.
Drepturile şi obligaţiile Şcolii ”Marin Sorescu”,tranferându-se în patrimoniul Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”.
Clasa pregătitoare şi a-V-a, îşi vor desfăşura activitatea instructiv-educativă în cadrul Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”.
De asemenea,începând din acest an, în incinta grădiniţelor din zonele A-uri şi P-uri, se vor înfiinţa câte o grupa de creşă şi una de cămin, având în vedere numărul mare de solicitări din partea părinţilor pentru program prelungit.
În Mioveni funcţionează patru grădiniţe cu program normal, o cresă – cămin (cu program prelungit), patru şcoli gimnaziale şi două licee, la care sunt înscrişi 5200 de elevi şi preşcolari. Noul an de învăţământ va debuta luni, 15 septembrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea