Reţeta Magiunului de prune Topoloveni a împlinit 100 de ani

Săptămâna trecută, Sonimpex, producătorul Magiunului de prune Topoloveni a deschis larg porţile fabricii, în cadrul unui eveniment care a celebrat cei 100 de ani ai reţetei de magiun de prune.
Oaspeţii prezenţi joi la aniversarea  celor 100 de ani ai reţetei Magiunului de prune Topoloveni  au putut intra în fabrică pentru a urmări lanţul de producţie şi pentru a se convinge că, deşi produsul este fabricat după o reţetă din 1914, procesul este unul modern, iar ingredientele sunt doar prune proaspete româneşti.
“Organizăm în fiecare an Ziua Porţilor Deschise pentru a arată că păstrăm tradiţionalitatea şi unicitatea reţetei din 1914, deşi producem după standarde moderne. Vrem să demonstrăm, încă o dată, că în era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentară în mod transparent şi onest faţă de consumatori, cu un mare respect pentru sănătate, folosind doar ingrediente proaspete româneşti.”, spune Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.
Oaspeţii au putut observa îndeaproape procesul tehnologic şi au putut vedea că toate cazanele în care fierbe magiunul sunt reci pe dinafară şi pot fi atinse, deoarece produsul se fierbe fără foc direct, la temperatură menajantă.
“Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi celor care ne-au transmis felicitări. Mesajele Dvs. ne încurajează să continuăm să lucrăm româneşte, pentru români, să promovăm tradiţia şi gastronomia românescă prin singurul produs românesc recunoscut la nivelul UE. Angajamentul nostru este acela că vom continua să oferim numai produse de calitate, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten!”, a declarat Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei, care a primit, cu acest prilej, diplome de excelenţă oferite de Consiliul Judeţean Argeş, Prefectura Argeş şi Primăria şi Consiliul Local al oraşului Topoloveni. 
Printre oaspeţii Bibianei Stanciulov s-au numărat autorităţi locale şi judeţene, oameni de afaceri, personalităţi culturale dar şi politicieni din categoria “greu de prins prin judeţ cu alte ocazii”, categorie la care, spre exemplu, parlamentarul de Argeş Bogdan Niculescu Duvăz ţine fruntea clasamentului de ani buni.
În cadrul evenimentului au avut loc degustări ale magiunului de prune Topoloveni, spectacole de muzică şi folclor susținute de copii, un concurs de şah, dar şi o expoziţie de prăjituri cu vânzare, toate pregătite de consumatori, banii strânşi din vânzarea acestora fiind donaţi unor copii aflaţi în dificultate.

Recunoaştere internaţională

Acest al 100-lea an de existenţă a reţetei de magiun de prune a fost marcat de Sonimpex Topoloveni şi printr-o serie de evenimente lunare: degustări peste hotare, prezentarea Magiunului de prune la diferite show-uri culinare din străinătate, sprijinirea unor evenimente organizate în ţară, premierea unor copii talentaţi sau a celor care provin din familii nevoiaşe, precum şi organizarea unor campanii pentru diabetici sau pensionarii cu pensia sub 500 RON.
Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obţinut certificatul de “Indicaţie Geografică protejată” acordat de UE, accesând în acest sens două programe cu o perioadă de desfășurare de câte 3 ani fiecare. Este Furnizor al Casei Regale a României, multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutul pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the “Romanian traditional taste“. Poate fi introdus în dietă de la vârstă de 6 luni – când începe diversificarea alimentaţiei; este permis şi persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C. Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten.

Bibiana Stanciulov a strâns semnături pentru graţierea profesorului Mencinicopschi

La festivitatea dedicată aniversarii celor 100 de ani ai reţetei magiunului Topoloveni, directorul general al Sonimpex Topoloveni, Bibiana Stanciulov, a reamintit despre apelul pentru strângerea de semnături în vederea graţierii profesorului Mencinicopschi, idee lansată de fiica şi soţia renumitului nutriţionist Bibiana Stanciulov a luat atitudine în virtutea vechii prietenii ce o leagă de Gheorghe Mencinicopschi.
"Nu contestăm decizia justitiei, dar şi instituţia graţierii trebuie să funcţioneze. Un savant trebuie să-şi scrie cărţile alături de familie, nu între patru pereţi reci", a declarat Bibiana Stanciulov.
Reamintim că profesorul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea