În atenția parlamentarilor argeșeni, care de care mai nevăzuți! ”Lucrurile trebuie să funcţioneze în favoarea cetăţeanului”

Parlamentarii argeșeni au devenit exagerat de scumpi la vedere. ”Duvăz a apărut la aniversarea de la Fabrica de magiun din Topoloveni!” – aceasta este o știre care trebuie să ne pună, pe toți, pe gânduri. Pentru că prezența unui parlamentar în rândul oamenilor trebuie să fie continuă, să nu devină o știre mai mare decât evenimentul respectiv. Ministrul Daniel Constantin a fost votat de argeșeni. L-a mai văzut cineva de atunci?  Știe ministrul că în județ se zbat, între viață și moarte, Institutul de la Ștefănești, INCDBH-ul, și cel de la Mărăcineni? A mișcat ceva domnul ministru? Nu! Audiențe? Nu! Nu trebuie să uităm nici noi asta, o dată la patru ani.
Într-un material trimis unui ziar local, un român se adresează candidaţilor, în prag de alegeri, înainte ca aceştia să vină cu "ofertele" lor. Redăm mai jos, parțial,  materialul amintit.
”Candidatule! Ascultă ce vreau eu, înainte de a-mi face tu o ofertă!

1. Respectarea rezultatului referendumului din 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300.
2. Imprescriptibilitatea infracţiunilor de furt din bani publici, comise de demnitari.
3. Demnitarii şi familiile lor (copii, părinţi) să îşi asume obligaţia de a folosi doar sistemul public de sănătate. În caz contrar îşi pierd calitatea de demnitar. Doar aşa s-ar putea schimba ceva în sistemul public de sănătate.
4. Copiii/nepoţii demnitarilor vor învăţa doar în sistemul public de învăţământ de stat. În caz contrar îşi pierd calitatea de demnitar. Poate aşa se va schimba ceva în învăţămant.
5. Orice pedeapsă primeşte un demnitar pentru infracţiuni comise în timpul mandatului să fie dublată.
6. Averea demnitarilor care nu poate fi justificată să fie confiscată, la fel şi a rudelor care nu o pot justifica.
7. Parlamentarii care nu au iniţiat nicio lege pe toată perioada mandatului să restituie 50% din sumele primite ca indemnizaţie. Nu sunt acolo doar pentru a încasa un salariu pe care mulţi dintre noi nu îl au.
8. Interzicerea totală a traseismului politic. Pleci din partid, renunţi şi la funcţia obţinută.
9. Parlamentarii care prin vot s-au opus solicitării Parchetului pentru cercetarea altor demnitari să nu mai aibă dreptul de a candida pentru funcţii publice timp de 10 ani.
10. Interzicerea prin lege a dreptului parlamentarilor de a se pronunţa în privinţa cercetării unui demnitar.
11. Redeschiderea tuturor dosarelor care s-au închis prin prescriere ale foştilor şi actualilor demnitari.
12. Cheltuielile parlamentului să fie reduse cu 50% faţă de nivelul actual. Un stat sărac nu poate suporta costurile unui parlament bogat.”

Cum vi se par, domnilor parlamentari de Argeș, care de care mai nevăzuți, aceste puncte?...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea