Preşedintele Traian Băsescu s-a lăudat, într-o declaraţie de presă, cu condamnarea lui Constantin Nicolescu

Deranjat de afirmațiile primului ministru, care a asemănat perioada de guvernare a sa cu cea nazistă, Traian Băsescu a contra-atacat cu furie, într-o declarație de presă susținută la Cotroceni. Președintele țării nu s-a ferit să dea nume de persoane situate la vârful ierarhiei politice, prieteni sau colaboratori ai premierului, persoane care au primit condamnări. Printre acestea, l-a menționat și pe fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu
Traian Băsescu"… Aş vrea să văd dacă înţeleg bine ce înţelege Victor Ponta prin debăsificare. Probabil că înţelege trecerea rapidă, cu costuri pentru populaţie, pe care le regret, dar o trecere rapidă prin criză şi revenire la creştere economică. Probabil că înţelege domnia să actul de condamnare a comunismului pe care l-am făcut cu toată credinţă. Probabil trebuie debăsificată atitudinea asta. Probabil înţelege faptul că, spre deosebire de mentorii domniei sale, eu am dat dispoziţie şi s-a petrecut predarea integrală a Arhivelor fostei Securităţi către CNSAS şi de acolo am aflat cum prietenul domnului Victor-Viorel Ponta, 'motanul Felix', era un turnător care îşi turna şi familia. Probabil că prin debăsificare înţelege să mă acuze pentru faptul că am predat arhiva Dunărea la CNSAS şi la Arhivele Statului. Probabil, prin debăsificare, înţelege faptul că am deschis accesul în Arhivele Statului, iar acest lucru a avut, printre altele, că efect şi apariţia torţionarilor, pe care nu ştiam de unde să-i luăm. Probabil, prin debăsificare, înţelege Victor Ponta faptul că mi-am permis ca în aprilie 2005 să semnez în numele statului român Tratatul de aderare la UE. Probabil, prin debăsificare, înţelege faptul că a început să funcţioneze justiţia. Probabil, prin debăsificare înţelege că eu aş fi vinovat pentru condamnările pe care le-au primit baronii din PSD, pentru condamnarea la zece ani a lui Voiculescu, pentru condamnarea lui Cătălin Voicu, pentru condamnarea lui Nicolescu de la Argeş şi multe altele. Asta înţelege el, printre altele, prin debăsificare. Chiar şi condamnarea lui Vântu trebuie debăsificată, după părerea prim-ministrului, sau este ceva asemănător cu nazismul.”
Trebuie menționat însă că, spre deosebire de sentințele primate de Vântu, Voiculescu și Voicu, condamnarea lui Constantin Nicolescu nu este una definitivă și irevocabilă, procesul fiind în derulare.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea