Săptămâna aceasta, examen pentru primirea în profesia de avocat

# Numeroase VIP-uri din Argeș s-au înscris la concurs. Agitație mare în breasla avocaților și nu numai. Pentru că, săptămâna aceasta, se desfășoară examenul pentru primirea în profesia de avocat, o profesie mult râvnită de absolvenții de drept. O profesie bănoasă, uneori frumoasă, care însă își are rigorile și problemele ei. Prima problemă însă este... admiterea. Examenul de anul acesta vine pe un fond suplimentar de stress, pentru că, în urmă cu numai o săptămână, s-au afișat rezultatele examenului de primire în profesia de magistrat. Argeșul nu a  avut, de data aceasta, candidați cu note satisfăcătoare...

Data desfăşurării examenului este 15 septembrie 2014, pentru toţi candidaţii, dată care a fost anunţată prin publicarea Hotărârii nr. 884 a Consiliului U.N.B.R. din data de 14 decembrie 2013. Arondarea candidaţilor pentru susţinerea examenului se face în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen şi la care, în caz de primire în profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat să se înscrie, fără a putea să se înscrie în alt barou. Argeșul ține  de Centrul teritorial Craiova, care mai cuprinde  barourile Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.
Examenul se va desfășura prin susținerea unei probe tip grilă, care cuprinde:
- 100 de întrebări cu caracter preponderent teoretic, câte 20 de întrebări din fiecare materie de examen, pentru candidații înscriși la dobândirea titlului profesional de avocat stagiar;
- 100 de întrebări cu caracter preponderent practic – aplicativ câte 20 de întrebări din fiecare materie de examen, pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv.
Materiile de examen sunt:
- organizarea și exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.
Și anul acesta, ca și în anii trecuți dealtfel, pe lista pretendenților din Argeș se regăsesc nume sonore: copii de magistrați, soții ale acestora, copii ai unor avocați celebri, copii de mari industriași. În următorul număr al publicației noastre vă vom dezvălui numele, dar și rezultatele obținute de aceștia.
Andreea STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea