Bibiana Stanciulov, mai hotărâtă ca niciodată să acționeze în instanță concurenții neloiali

# Magiunul de Topoloveni bate embargoul dintre U.E. și Rusia. # Bibiana Stanciulov:  ”Discutăm după ce se finalizează procesele pe care le voi deschide săptămâna viitoare”

În perioada 15-18 septembrie s-a desfășurat, în capitala Federației Ruse, expozitia internațională "World Food Moscow", acolo unde Magiunul de prune Topoloveni a reprezentat cu mândrie România. Evenimentul face parte din programul "Eureka: descoperiți comorile Europei", program de promovare pe fonduri europene, magiunul de prune Topoloveni fiind singurul produs din România care a accesat aceste fonduri, deoarece este singurul produs românesc recunoscut de UE prin acordarea Indicației Geografice Protejate.

Bibiana Stanciulov: ”În România, concurența neloială este un sport național”

Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni : ”La Moscova am fost primiți, cu brațele deschise, de către ambasadorul nostru, Excelența Sa, domnul Vasile Soare. Domnia Sa chiar s-a transformat și într-un ambasador al nostru, explicând, la stand, vizitatorilor, cât de bun și adevărat este produsul nostru, care produs are o rețetă de ”numai” 100 de ani. Magiunul de prune – Topoloveni este unul din puținele produse care nu au intrat în incidența embargoului impus de către Federația Rusă Uniunii Europene. Am tratat cu un lanț de magazine tip gourmet dar, dat fiind faptul că, în România, concurența neloială este un sport național, voi păstra discreția asupra numelui acestuia. Sper să fie un succes, pentru că rușii, indiferent de situația actuală, au apreciat și apreciază în continuare produsele românești.” Un eveniment care a stârnit zâmbete, evocat de patroana firmei din Topoloveni, a fost acela când ambasadorul Thailandei s-a prezentat la stand pentru un schimb. Acesta a solicitat părții române un borcan de magiun, oferind, în compensare, fructe exotice.
Bibiana Stanciulov ne-a arătat faptul că, pe piață, există, în momentul de față, o mulțime de false magiunuri, produse neconforme. Magiunul de prune făcut la Topoloveni este, de fapt, unic, un medicament la borcan.
Bibiana Stanciulov a cumpărat, în anul 2001, fosta Secție de magiunuri, deshidratate și rachiuri a Fabricii din Topoloveni. Partea de băuturi afost desființată chiar din acel moment, activitatea axându-se pe partea de magiun și fructe deshidratate. Ultima componentă a fost imposibil de susținut după ce au pătruns pe piață produsele chinezești, cu preț de vânzare mai mic decât cel de producție al unității din Topoloveni.
Bibiana Stanciulov a devenit vizibil iritată atunci când  i-am cerut o estimare pentru contractele externe negociate recent : ”Nu fac estimări. Piața din România este o piață atipică, în care se vinde orice. Dacă vedeți magiun la prețul de 9 lei borcanul, pe raft, acela nu este magiun. ANPC-ul a verificat și marca Arovit, și altele. A spus că nu corespund normelor impuse de Ordinul apărut în iunie 2014 referitor la magiun. Produsele sunt, în continuare, pe raft. Eu nu sunt poliție economică. Ce să fac? Discutăm după ce se finalizează procesele pe care le voi deschide săptămâna viitoare.

Semnături pentru profesorul Gh. Mencinicopschi

Întrebată cu privire la inițiativa de a strânge semnături pentru o cerere de grațiere a profesorului Gheorghe Mencinicopschi, Bibiana Stanciulov ne-a declarat : ”Sunt, deja, câteva sute, probabil cinci sute de semnături. Trimitem în toată țara. Nu ne grăbim, pentru că vrem să facem lucrurile încet și bine. Eu cred în această instituție a grațierii. Niciodată nu mă voi opune niciunei hotărâri a unei instanțe de judecată, dar și acolo sunt oameni, iar oamenii pot greși, pentru că toți greșim. Cert este că la ICA este, în continuare, laborator acreditat RENAR.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea