Drumurile naţionale şi judeţene din Argeş au intrat în plin proces de modernizare

# Florin Tecău: ,,După ani de zile de promisiuni, drumurile naţionale din judeţul Argeş se reabilitează”.

Problema drumurilor la noi, în Argeş, în special a celor naţionale, e  una stringentă.  Principalele drumuri naţionale din Argeş sunt într-o stare aproape deplorabilă, după ce ani la rând, mai mulţi politicieni, de la toate partidele au venit cu promisiuni şi au rămas la stadiul promisiunilor. Săptămâna trecută, la invitaţia lui Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean, reprezentanţii drumurilor naţionale care traversează Argeşul şi a celor judeţene au participat la conferinţa de presă săptămânală a Consiliului Judeţean Argeş, unde au prezentat raparte de activitate şi planuri pentru perioada următoare.

Se lucrează intens la DN73, Piteşti – Câmpulung

Directorul secţiei  Drumurilor Naţionale Argeş, Gheorghe Mihăiţă, a făcut o trecere în revistă a lucrărilor care s-au realizat în ultima perioadă, care sunt în execuţie şi care urmează a se realiza. Cel mai important drum pe care l-a adus în discuţie a fost DN73, Piteşti – Câmpulung, la care se lucrează intens pe 10 tronsoane.
Cu privire la acest drum, Mihăiţă a făcut referire  și la neplăcerile şoferilor din această perioadă, cauzate de aceste lucrări, fiind montate mai multe semafoare, dar a prezentat şi o alternativă a acestui traseu, Piteşti – Câmpulung, în perioada aceasta de modernizare a drumului, şi anume, DN73D, Valea Stânii – Boteni.
,,Vreau să vă spun că au început lucrările pe DN73 unde se lucrează în 10 puncte de lucru şi la 11 podeţe. Lucrările au pornit din zona Bemo, până la intrarea în Câmpulung. Pe urmă va continua de la ieşirea din Câmpulung, până la Fundata, după care se va realiza până la Braşov”, a declarat Gheorghe Mihăiţă, directorul secţiei Drumurilor Naţionale Argeş.

Traficul greu ar putea fi reluat pe DN7, de la jumătatea lunii octombrie

Cât priveşte restricţia traficului greu pe DN7, unde se lucrează la consolidarea drumului, în zona Morăreşti, Mihaiţă a precizat că la jumătatea lunii viitoare traficul greu ar putea fi reluat pe acest transon.
,,M-aş mai referi la DN7, unde avem lucrări de consolidare la km 153,  care  au început cu ceva vreme în urmă şi pentru care am dat un termen estimativ de două luni. Eu sper ca la jumătatea lunii viitoare să putem da drumul la traficul greu. Nu se poate mai repede. S-a încercat, lucrându-se 24 de ore din 24, dar sunt nişte timpi de aşteptare pe care trebuie să-i respectăm din punct de vedere tehnic” a mai spus Gheorghe Mihăiţă.
Totodată, directorul Drumurilor Naţionale Argeş a mai ţinut să puncteze şi de lucrările care s-au realizat de curând pe DN65A (Piteşti – Buzoieşti) şi pe drumul Piteşti – Slatina, unde s-a turnat covor asfaltic.

Ambiţii mari pentru autorităţile judeţene

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a declarat că după ani de zile de promisiuni, drumurile naţionale din Argeş se reabilitează. Tecău a mai precizat că  îşi doreşte ca la anul să înceapă lucrările  de reabilitare a Transfăgărăşanului, cât şi a drumurilor naţionale care duc la Curtea de Argeş, adică drumurile dinspre Râmnicul Vâlcea, dinspre Piteşti şi dinspre Câmpulung.
,,După ani de zile de promisiuni, drumurile naţionale din judeţul Argeş se reabilitează. S-a turnat covor asfaltic pe DN 65A (Piteşti – Buzoieşti), pe drumul ce leagă Piteştiul de Craiova şi iată că au început lucrările la DN 73 (Piteşti – Câmpulung). Am reabilitat două poduri pe Drumul Naţional Piteşti -  Râmnicul Vâlcea, în localitatea Bascov şi acţionăm acum pentru finalizarea lucrărilor la Morăreşti, astfel încât să putem permite din nou traficului greu să circule pe acel drum în cel mai scurt timp posibil.
Vrem să avem buget pentru Transfăgărăşan şi îmi doresc ca la anul să începem lucrările de reabilitare a acestui drum turistic şi în prima etapă să asigurăm circulaţia pe Transfăgărăşan 8 luni de zile din an. Acţionăm pentru reabilitarea a două drumuri importante, Râmnicul Vâlcea – Curtea de Argeş – Câmpulung şi sper să fie bugetat, la anul, şi Piteşti  - Drăgăşani. De asemenea, voi face toate eforturile în aceste săptămâni şi o să am o întâlnire la Ministerul Transporturilor pentru asfaltarea celor şase kilometri din Drumul Naţional DN 73D, segmentul Boteni – Câmpulung. Cred că este o variantă foarte bună, acum când se lucrează pe DN73. Eu cred că drumurile naţionale în Argeş vor arăta bine în perioada următoare”,  a declarat Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Bani europeni pentru drumurile judeţene

Cât priveşte starea drumurilor judeţene de la noi din judeţ, Alina Nicolau, director tehnic al Regiei Judeţene de Drumuri, a enumerat lucrările de modernizare a drumurilor judeţene şi comunale care s-au realizat anul acesta, 60% dintre acestea fiind în sudul judeţului, dar şi lucrările ce urmează a fi executate până la finele anului. Astfel, s-au realizat lucruri de modernizare pe următoarele drumuri judeţene şi comunale: DJ 659 (Bradu – Suseni), DC 41, în comuna Poienarii de Muscel, DJ 704H, în comuna Băiculeşti, DJ 679 C, în zona Căldăraru.
În momentul de faţă se lucrează în localitatea Popeşti, unde se asfaltează un drum judeţean pe o lungime de 3 km.
Totodată, se are în vedere asfaltarea până la sfârşitul anului a următoarelor drumuri judeţene:
DJ 725 ce se va asfalta pe o lungime de 3,7 km , DJ 741, (Mioveni – Făget) unde se vor turna 8 km de covor asfaltic, DJ 731B, în localitatea Băbana, DJ 742, în zona Leordeni, DJ 740, în zona Miceşti, DJ779C, în localitatea Căldăraru şi o altă modernizare la Poiana Lacului pe o lungime de doi km.
Pe de altă parte, conducerea Consiliului Judeţean a decis să încheie parteneriate şi cu judeţe vecine pentru realizarea unor proiecte comune de infrastructură. Deja a fost elaborată documentaţia pentru trei investiţii. Este vorba de reabilitarea drumului judeţean 504 (de la Buzoieşti spre Teleorman), în colaborare cu judeţele Giurgiu şi Teleorman, a drumului judeţean 503 (Ştefan cel Mare – Slobozia), împreună cu judeţele Teleorman, Giurgiu şi Dâmboviţa, precum şi a rutei 702 de la Topoloveni la Boţeşti. Pentru aceste investiţii se va apela la resurse europene. 
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea