În atenția elevilor și a studenților care primesc pensie de urmaș

Pentru evitarea suspendării din plată a pensiilor de urmaş, este obligatorie depunerea adeverinţei de elev/student, la CasăaJudeţeană de Pensii Argeş, la următoarele termene:
- pentru copiii care au vârstă peste 16 ani şi urmează o formă de învăţământ (liceu zi/seral sau şcoală postliceală), adeverinţă de elev eliberată după începerea anului şcolar va fi depusă până la dată de 30 septembrie 2014. Adeverinţa va face obligatoriu referire la formă de învăţământ (zi, seral) pe care o urmează.
- pentru studenţi, adeverinţa eliberată de unitatea de învăţământ după începerea anului universitar va fi depusă până la dată de 6 octombrie 2014. Adeverinţa trebuie să facă referire la formă de învăţământ (zi, seral, IDD).
- pentru copiii care împlinesc vârstă de 16 ani în anul şcolar 2014-2015, adeverinţa de elev (eliberată de unitatea de învăţământ în luna în care copilul urmaş a împlinit 16 ani) va fi depusă în luna în care copilul urmaş a împlinit 16 ani.
Adeverinţa va fi însoţită de un cupon de pensie şi copia actului de identitate a copilului urmaş sau a tutorelui, unde este cazul.
În cazul nerespectării termenelor de mai sus pentru depunerea actelor, pensiile se vor suspendă, reluarea în plata urmând să se facă în luna următoare prezentării documentelor solicitate, cu acordarea retroactivă a drepturilor suspendate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea