Deputatul Mihai Deaconu consideră candidatura lui Dan Diaconescu ca fiind un act de curaj şi bărbăţie

În cadrul conferinţei de presă de joi, 18.09.2012, deputatul Mihai Deaconu a vorbit despre principalele evenimente petrecute la începutul săptămînii în curs. Parlamentul român a dat posibilitatea aleşilor să lipsească luni motivat din plen că aceştia să poată participa la deschiderea anului şcolar în colegiile ai căror aleşi sunt.  Profitând de acest lucru, deputatul Mihai Deaconu a participat la deschiderea anului şcolar la o şcoală din Colibaşi şi la Şcoală "Liviu Rebreanu" din Mioveni.
Ca om care vine din sistem Mihai Deaconu s-a declarat dezamăgit de lipsa manualelor pentru clasele I şi a ÎI-a.
"E o ruşine ce se întâmplă în minister" a spus deputatul, nemulţumirea concretizându-se într-o declaraţie politică făcută marţi în Parlament, intitulată «Un an nou fără manuale, dar cu studenţi fără bacalaureat».
În altă ordine de idei, deputatul Mihai Deaconu a vorbit despre întrunirea Comitetului executiv al PP-DD, care a avut loc marţi în clădirea Parlamentului având drept scop validarea lui Dan Diaconescu pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Cei prezenţi l-au votat în unanimitate, dându-şi acordul acesta să pornească în cursa electorală. Totodată, cei prezenţi l-au asigurat că îl vor susţine sperând să scoată " un scor de două cifre" șI, de ce nu, să ajungă în turul doi.
În cadrul întrunirii s-am mai decis ca Dan Diaconescu să îşi depună candidatura pe 22 septembrie, când va prezenta la BEC cele un milion de semnături adunate de membrii PP-DD din întreagă ţară.
Speranţele PP-DD- iştilor se bazează pe faptul că aceşti un milion de membri mai pot aduce şi alte voturi, făcând referire la familiile acestora, la cercul de prieteni şi cunoştinţe şi categoric, luând în cosiderare şi puterea celorlalţi candidaţi, subliniind faptul că îi rămâne alături şi îl va susţine cu toate forţele...din cel puţin două motive:
1- Jurământul pe care l-a depus, jurământ care îl obligă să rămână fidel celui care a pus bazele PP-DD
2- Conştientizarea faptului că, atingând un scor bun, PP-DD îşi va putea păstra funcţiile aleşilor locali.
Un alt subiect dezbătut în cadrul conferinţei de presă a fost supunerea la vot în Camera deputaţilor a "ordonanţei traseismului"
În ciuda protocolului semnat cu PSD, membrii PP-DD au declarat că nu sunt de acord cu ordonanţă şi că vor vota împotriva, lucru care s-a şi întâmplat. Ordonanţă nu a trecut obţinând doar 195 de voturi pentru în condiţiile în care era nevoie de 210 voturi că să treacă, şi 145 împotriva.
Deputatul Mihai Deaconu a spus că Victor Ponta" nu era prea supărat" că nu a trecut ordonanţă traseiştilor, ceea ce " mă face să cred că nici nu s-a vrut acest lucru"- a subliniat Deaconu, că ea şi-a făcut şi îşi face în continuare efectul.
"Binenţeles că eu n-am încurajat şi nu încurajez pe nimeni să facă pasul şi să meargă în altă formaţiune politică şi nu merg pe ideea această... Eu am zis că, pe lângă faptul că această ordonanţă este ilegală, este şi abuzivă şi imorală", a spus Mihai Deaconu..."De ce zic imorală?..pentru faptul că dă posibilitatea a cel puţin două partide care nu au partcipat în procesul electoral din 2012 cu niciun candidat - PMP şi PDL în speţă - ca de data aceasta să se pomenească cu un cadou; că oricine care vrea să se ducă la PMP, care nici nu a fost înfiinţat... să se pomenească cu aleşi locali fără să aibă o lista de supleanţi, ca în cazul în care se întâmplă ceva cu cei care îi vor reprezenta, primari, consilieri locali  să fie înlocuiţi ! De unde îi ia?" a mai adăugat Mihai Deaconu.
"Cel care a gândit această ordonanţă - a continuat Mihai Deaconu - nu s-a gândit la acest aspect şi nu mai vorbesc că cei de la Asociaţia Comunelor au şi precizat acest lucru. Noi nu am cerut aşa această ordonanţă, am cerut să ne deblocheze, doar ca să restabilim majorităţile pierdute prin ruperea USL". Ordonanţa însă a luat altă turnură.  Ce s-au gândit cei de la PSD? Acu ' e momentul să facem un jihad în rândul aleşilor locali"- a spus Mihai Deaconu, subliniind faptul că plecările unora s-au produs în baza unor afinităţi de genul plec cu voi că sunt cu bunicii, cu tataia cu mamaia, ori  trec cu ăla că are ochi frumoşi ori sunt coleg de pahar cu el" Aşa s-a întâmplat că au plecat de exemplu şi de la PSD!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea