Vasile Blaga, discurs acid, sâmbătă, la Pitești: ”Klaus Iohannis este un model. El nu are nevoie să se manifeste ca Băsescu sau ca Ponta, nu are nevoie să înjure pentru a-și sprijini punctele de vedere”

# Vasile Blaga: Ponta va fi în stare să suspende pentru vreo două ore și Codul  Penal  că să-i „scape” pe liderii PSD care au probleme cu legea.
Liderii ACL Vasile Blaga, Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu  și alții au participat, sâmbătă, la Pitești, la Școala politică a femeilor ACL, care s-a desfășurat la Casa Sindicatelor și la care au fost invitate câteva sute de membre ale ACL din toată țara.

„Klaus Iohannis este un model. El nu are nevoie să se manifeste ca Băsescu sau ca  Ponta, nu are nevoie să înjure pentru a-și sprijini punctele de vedere, nu are nevoie să coboare în mocirlă, cum spune Băsescu sau în cocina cu porci, cum spune Ponta. Este un om elegant, care spune ferm ceea ce are de spus”,  a afirmat Vasile Blaga , sâmbătă, în discursul ținut la Școala politică a femeilor ACL care a avut loc la Pitești.
Președintele PDL a adăugat că liderii ACL au lăsat orgoliile deoparte și că PDL îl „sprijină necondiționat” pe Iohannis, pentru că „nu poate lăsa  la Cotroceni un om că Victor Ponta „. „Îl vedeți (pe Victor Ponta - n.r.) numai în zilele astea: că e mincinos, știe tot neamul. Mai nou, minte de două ori pe zi, că să nu uite. Că e plagiator, știe tot neamul. Că e laș, ați văzut ce i-a făcut lui Tăriceanu acum o săptămână: l-a trimis pe fraierul de Tăriceanu să ceară suspendarea lui Băsescu și când a văzut că poporul nu prea ar vrea, l-a lăsat în ofsaid. Deci nu avem nevoie să lăsăm un om iresponsabil să conducă România, pentru că despre asta e vorba”, a spus președintele PDL.
Vasile Blaga a mai afirmat despre Victor Ponta că „s-a pregătit și se pregătește să fure alegerile”, precizând că, ajuns președinte al țării, Ponta „va fi în stare să suspende pentru vreo două ore și Codul Penal” că să-i „scape” pe liderii PSD care au probleme cu legea.
„Că-i e frică, vedeți și dumneavoastră. Vedeți în pași cum s-a pregătit și cum se pregătește să fure alegerile prezidențiale. La început s-a alarmat, și-a trecut în subordine serviciul de informații de la interne, numește el șeful de informații de la Armată, a politizat funcția de șef al Poliției naționale. Pe urmă, că să nu poată fi urmărit turismul electoral, a tras o ordonanța de urgență 44, apoi, că să cumpere conștiințe, a mai mers și pe ordonanța de a suspendă pentru 45 de zile legea că să poată să-și facă plinul de primari. Nu poate ajunge președinte al României un astfel de om care va fi în stare să suspende pentru vreo două ore și Codul Penal, să-l scape pe Nicolescu de pe aici, să-l scape pe Bunea Stancu de la Brăila, să scape dubletul celebru de la Constanța Mazăre - Nicușor, să-l scape pe Duicu, de ce nu, de la Mehedinți”, a spus președintele PDL în discursul sau.

Alianţa Creştin-Liberală este de acord cu reorganizarea administrativ-teritorială a României, dar nu cu una pe criterii etnice, a afirmat sâmbătă, la Piteşti, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

“Câtă autonomie în Piteşti, atâta şi în Harghita şi Covasna. De acord cu reorganizarea administrativ-teritorială, dar nu pe criterii etnice. Directiva Comisiei Europene cu privire la regionalizare este clară”, a declarat liderul democrat-liberal.
În opinia sa, o reorganizare a administraţiei locale este necesară în acest moment, însă ea trebuie gândită pe alte criterii decât cele etnice.
“Că este nevoie de regionalizare, din nou este un lucru pe care întotdeauna l-am afirmat. Administrativ, România arată mai rău decât în 1968, avem mult mai multe unităţi administrativ-teritoriale, că fiecare a vrut să-şi facă comuna oraş, orăşelul municipiu (…) şi lucrurile au involuat din acest punct de vedere. Dar nu suntem de acord cu reorganizare teritorială, autonomie pe criterii etnice”, a precizat Blaga.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea