Flori, peisaje și portrete în expoziția de debut a Elenei Grigorescu

Luni, 15 septembrie, de la ora 18.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat vernisajul expoziției de pictură „Începuturi” a Elenei Grigorescu. Tablourile expuse în cadrul acestei prime expoziții personale de pictură a artistei prezintă peisaje, flori și portrete care reflectă lumina în toate nuanțele cromatice posibile.
Fostă profesoară de fizică la Colegiul Național ”Zinca Golescu” și la Liceul Industrial nr. 1 din Pitești, Elena Grigorescu pictează de 10 ani. Este cursantă în anul II la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, la clasa profesoarei Elena Zavulovici.
Despre expoziția de debut a Elenei Grigorescu, au vorbit poeta Denisa Popescu-Martin și prof. Elena Zavulovici.
„Avem o premieră absolută. Este prima expoziție personală de pictură a Elenei Grigorescu, aceasta descoperindu-și destinul secundar, acela de artistă. Abia în urmă cu 10 ani și-a descoperit vocația artistică. În această expoziție avem culoare, peisaje, natură statică, atmosferă și vibrație. În opinia mea, câștigul mare al acestei expoziții ține de ambiguitate, de diafan, de suav, de acea alchimie între culoare și formă. În viitor, dacă Elena Grigorescu va avea ceva de spus în pictură o va face prin aceste tonalități care țin de nuanță, de efemer, de ceea ce este omenesc”, a afirmat poeta Denisa Popescu-Martin.
În calitate de mentor al Elenei Grigorescu, prof. Elena Zavulovici a spus: „Întâlnirea mea cu Elena Grigorescu a fost un contact extraordinar pentru că am găsit în ea un om sensibil, un om dedicat, deopotrivă, științei și artei. În această expoziție, ea a ales toate genurile pe care le cuprinde pictura (peisaj, natura statică, portrete), pe care le-a realizat aplicând cunoștințele dobândite în calitate de elevă la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, dar prin autodidacticismul ei.”
Autoarea expoziției a ținut să spună următoarele: „Consider că nu o să mă opresc aici. Sunt tablouri de început, am vrut să arăt ce pot. De acum încolo, o să arăt ce vreau. Sper ca anul viitor să ne vedem cu o altă expoziție de o cu totul altă factură.”
Sabina BUSUIOC

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea