La Muzeul Județean Argeș, până pe 20 octombrie, expoziţie dedicată dirijorului Emanoil Popescu

# Muzeul Judeţean Argeş vă invită să vizionați, în clădirea veche, expoziţia dedicată dirijorului Emanoil Popescu. Născut la 22 februarie 1926 în comuna Călineşti, sat Vrăneşti, judeţul Argeş, absolvent al  Facultăţii de Teologie Bucureşti şi al Conservatorului  Ciprian Porumbescu,  Emanoil Po¬pescu se remarcă printr-o amplă activitate culturală. A susţinut concerte în mari săli din Bucureşti, ca Ateneul Român, Sala Palatului Re¬publicii, Sala Radio, Opera Naţională Ro¬mână, precum şi sălile Filarmonicelor din Ploieşti, Arad, Craiova, Timişoara etc. A primit şi numeroase distincţii: Dirijor Fruntaş (1959), Diplomă de Onoare (1990) acordată de Uniunea Compozitorilor etc. Expoziţia va rămîne deschisă în perioada 23 septembrie - 20 octombrie în incinta Muzeului Judeţean Argeş, strada Armand Călinescu nr. 44 (clădirea veche), putînd fi vizitată de miercuri şi pînă duminică, între orele 9 şi 17.
Corala bărbătească

D.G. Kiriac, ”opera” capitală a dirijorului Emanoil Popescu

Corala „D.G. Kiriac” a fost fondată în anul 1955 cu intenția de a recupera prin cântece valoarea prieteniei și bucuria de celebrare a vieții, naturii, spiritualității, dragostei și umanității. A fost condusă, din momentul înființării, timp de 44 de ani, de Emanoil Popescu, renumit profesor si dirijor. În anul 1999, prin retragerea maestrului Emanoil Popescu, conducerea coralei a fost preluată de dirijorul George Paraschivescu.
În decursul anilor, Corala „D.G. Kiriac” a concertat în cele mai importante orașe din țară și a participat la mai multe festivaluri corale internaționale în Franța, Italia, Rusia, Ungaria, Germania, Cehia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Iugoslavia și Grecia, unde a obținut importante premii și s-a bucurat de o bună apreciere din partea membrilor juriilor și a marilor muzicieni prezenți la aceste festivaluri.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea