Trimis în judecată pentru că și-a ucis, cu un pumn, tovarăsul de beție

# S-a întâmplat la Teiu, comuna natală a lui Vladimir Streinu

Beția provocată de alcool i-a despărțit definitiv pe doi prieteni și consăteni, amândoi din comuna argeșeană Teiu. Unul dintre ei a plecat pe lumea cealaltă, iar celălalt a rămas pe lumea asta, să dea socoteală pentru că i-a luat viața primului. Ștefănoiu Florin-Daniel, de 37 de ani, cunoscut sub porecla „Pufu”, a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru uciderea lui Străulescu Radu, zis „Relu”, de 49 de ani. Infracțiunea pentru care va fi judecat este de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar pedeapsa pe care ar putea-o primi este închisoarea de la 6 la 12 ani.
Conflictele iscate pe fondul consumului de alcool sfârșesc adesea într-un mod tragic, iar cei doi consăteni, cunoscuți de localnici și de vânzătoarea de la magazin ca fiind împătimiți după alcool, păreau predestinați să o sfârșească prost. Mai ales că Ștefănoiu se bucura, printre localnici, de reputația unui dur, care îi sancționa fizic pe cei care considera el că-i afectează imaginea. După muncă, obișnuiau să tragă către birt, unde se omeneau cot la cot. Așa a fost și în ziua fatidică, una din primele zile ale lunii mai, în primăvara aceasta. Seara, pe la ora 21, se aflau în crâșmă, ca de obicei, după o zi de muncă. Unul dintre consumatorii din local a trimis pe un altul să cumpere mai multă bere, iar odată aduse sticlele, Ștefănoiu s-ar fi servit fără a fi poftit. Gestul acestuia l-a enervat pe Străulescu Radu, care era și el în local, în stare avansată de ebrietate. Motiv suficient pentru cei doi consăteni chercheliți, Ștefănoiu și Străulescu, ca să se ia la harță și să se îmbrâncească prin local, peste navetele cu sticle. Vânzătoarea a luat măsuri de îndată, invitându-i afară pe cei doi scandalagii. Străulescu a plecat împleticit, pe trei cărări, spre casă, iar Ștefănoiu a pornit în urmărirea lui. Unul dintre săteni, aflat în local în momentul scandalului, a plecat după ei, având suspiciuni că s-ar putea întâmpla ceva rău.
Potrivit rechizitoriului, cei doi, Ștefănoiu Florin și Străulescu Radu - cel de-al doilea ajuns din urmă de primul -, s-ar fi luat din nou la harță, de astă dată în mijlocul drumului. La un moment dat, Ștefănoiu i-a tras un pumn lui Străulescu în zona feței, iar acesta din urmă a căzut ca secerat, în cădere lovindu-se cu capul de asfalt. De unde nici nu s-a mai ridicat. Cu alte cuvinte, una a încasat și popa i-a cântat. După care Ștefănoiu Forin și-a continuat drumul, de astă dată spre casă, fără a mai arunca măcar o privire victimei sale. Săteanul care îi urmărise, văzând cele întâmplate, a chemat în ajutor alți consăteni. Omul a relatat procurorului cum l-a găsit pe Străulescu Radu: întins pe spate, pe asfalt, inconștient, horcăind, cu nasul și arcada dreaptă sângerând. Victima a fost transportată la locuința sa, aflată în apropiere, iar în dimineața următoare a fost găsită decedată. Medicul legist nu a mai avut decât să constate moartea violentă a lui Radu Străulescu, datorată „hemoragiei meningo-ventriculare și contuziei masive de trunchi cerebral, consecința unui traumatism acut cranio-cerebral, produs prin mecanism de lovire de plan dur.” Mama victimei nu a aflat despre cele întâmplate decât după ce fiul ei și-a dat ultima suflare. Cel care i-a ucis fiul, Ștefănoiu Florin, a fost arestat și trimis în judecată în stare de arest preventiv, urmând ca Tribunalul Argeș să-i decidă soarta.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea