Restaurantul Colibri, în faliment

Finanţele, Primăria Piteşti, ATE Bank şi... patronul Restaurantul Colibri, au de recuperat, împreună, de la  firma debitoare peste 150 mii de lei. Cea mai mare sumă este revendicată de asociatul unic, cel care a şi cerut intrarea  firmei în insolvenţă.
La sfârşitulşl lunii iulie, Tribunalul Specializat Argeş a dispus trecerea la procedura  falimentului în cazul SC Colibri E&R SRL şi  constatarea dizolvării societăţii. Instanţa a numit  ca lichidator judiciar pe InfoConsult, SC Colibri E&R SRL  pierzându-şi, odată cu decizia judecătorului sindic, dreptul de a-şi mai administra activitatea.  Problemele  firmei administrate de Eugen Răducu au tins apogeul în 2013, când societatea a formulat, de bună voie,  cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă în vederea reorganizării,  pe motiv că înregistraază  creanţe mai mari de 30 de zile către  DGFP Argeş (38.270,98 lei) şi …mai ales,  către  asociatul unic (106. 435,98 lei)
“Intrarea în insolvenţă este cauzată  de faptul că în această perioadă  ne-am confruntat  cu o vânzare slabă a serviciilor oferite, cauzată,  în special, de puterea redusă de cumpărare  a populaţiei”, explica,  în cererea de deschidere a procedurii simplificate a insolvenei, administratorul SC Colibri, Eugen Răducu, anexând, pentru susţinerea motivării, bilanţul contabil al societăţii, care, la finele anului 2012 arăta un  minus de peste 47.000 de lei. 
Legea privind procedura insolvenţei cuprinde anumite prevederi menite să favorizeze reorganizarea societăţilor aflate în procedura de insolvenţă şi să permită recuperea într-o măsură cât mai mare a creanţelor creditorilor. Cele mai importante prevederi sunt stoparea curgerii dobânzilor şi penalităţilor de la data deschiderii procedurii de insolvenţă, scutirea de taxe de timbru şi timbru judiciar a acţiunilor formulate de către administratorul judiciar în vederea recuperării creanţelor, suspendarea de drept a oricăror acţiuni judiciare sau extrajudiciare şi masuri de executare silită împotriva societăţii debitoare sau a bunurilor sale, posibilitatea de eşalonare a datoriilor societăţii pe durata de aplicare a unui plan de reorganizare.
În cazul SC Colibri,  de la deschiderea prodesurii insolvenţei până la cea cea de trecere a procedurii falimentului n-a trecut un an pentru că ”din raportul  administratorului judiciar resultă că debitoarea nu a  respectat planul de reorganizare, motiv pentru care s-a dispus trecerea la faliment”.
Pe lângă cei doi creditori amintiţi, de la SC Colibri mai au re recuperat sume ATE Bank  România (35.217,63 lei – linie de credit, dobânzi curente şi comision de gesionare) şi Primăria Municipiului Piteşti (2309 lei - impozite pe mijloace fixe,  taxă de afişaj în scop de reclamă şi taxa viză anuală pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică).
Instanţa a dat ca termen de întocmire a tabelului definitiv al creditorilor data de 2 octombrie 2014.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea