,,Olimpiada Deţinuţilor” i-a dat lui Mihai Dumitru o şansă la o viaţă normală

# Autorităţile locale şi judeţene şi-au dat mâna pentru a sprijinii acest demers
Mai mulţi deţinuţi custodiaţi de penitenciarele Colibaşi, Găeşti, Târgu Jiu, Craiova, Codlea şi Bucureşti Jilava au participat vineri, 26 septembrie 2014, începând cu ora 09,00,  la un eveniment caritabil, ce s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Acest eveniment a avut drept scop strângerea de fonduri pentru Dumitru Mihai, un tânăr de 27 ani din oraşul Mioveni, ce suferă de atrofie musculară pseudomiopatică, neuropatie spinală progresivă. Băiatul se află, la ora actuală, în Italia pentru a face un tratament în speranţa vindecării acestei boli crunte.
Numit generic Olimpiada Deţinuţilor şi aflat la prima ediţie, evenimentul  a fost organizat de Centrul Cultural Mioveni, CS Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Clubul Sportiv Darts Mioveni, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni şi OMV Mioveni în parteneriat cu Penitenciarul Colibaşi și a constat în competiţii sportive: de fotbal, tenis de masă şi darts. Derularea unor astfel de manifestări urmăreşte  exersarea de către deținuți a unor conduite care să faciliteze   dezvoltarea personală şi reintegrarea socială, precum şi  promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar.
La eveniment au participat Florin Tecău – președintele Consiliului Județean Argeș, Mihai Oprescu – prefectul de Argeș, Ion Georgescu – edilul orașului Mioveni, Emanuel Daniel Conea - directorul Penitenciarului Colibaşi, Argentina Culcuș – director Centrul Cultural Mioveni, Gheorghe Dinuţă - director Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, subcomisar Ioana Morar - director al Direcției Reintegrare Socială din cadrul ANP, consilieri locali şi judeţeni, dar şi alte oficialități.
Pe toată perioada evenimentului, o urnă a fost amplasată în Sala de Sport a liceului, acolo unde, cei care au dorit, au  donat pentru Mihai Dumitru.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea