Cum justifică noii primari PSD trecerea în tabăra social-democrată

# PSD Argeş continuă racolările de primari. Bilanţul, la ora actuală,  numără  12 adeziuni

Pe lângă cei cinci edili care depuseseră adeziuni la PSD Argeş, social democraţii au mai racolat, recent, alţi şapte primari. Şi se pare că ambiţiile  PSD Argeş nu se opresc aici, pentru că în derulare ar mai fi o serie de negocieri.
Deocamdată, până acum, la PSD au trecut: Bebe Ivan, Băbana (fost PNL, actual independent); Liviu Poşircă, Vultureşti (PDL); Ştefan Benonie, Aninoasa (PP-DD); Vasile Dina, Valea Danului (PP-DD); Ionuţ Sandu, Davideşti (PDL); Aurelian Maria, Drăganu (PNL); Gheorghe Ionescu, Călineşti (PNL); Dumitru Doru Slătineanu, Tigveni (PNL); Cristian Dică Hristu, Vlădeşti (PNL); Niculaie Dragnea, Băiculeşti (PNL); Florin Bogdan Proca, Berevoeşti (UNPR); Irinel Georgescu, Dobreşti (PDL). În lista  edililor ajunşi în tabăra PSD se mai află şi Ion Duluc, viceprimar în comuna Buzoieşti. Cât de curând, în baza aceleiaşi ordonanţe, alţi trei primari mizează pe rămânerea în funcţie după părăsirea partidului, alegând   însă să devină independenţi. Este vorba de  Florin Frătică - Bradu (PDL),  Ion Baicea - Costeşti (PDL), Iulian Miu - Ungheni (PDL).

Vasile Dina (ex PP-DD): “La PSD sunt oameni cu care poţi comunica”

Primarul Comunei Valea Danului, Vasile Dina, spune că a bătut palma cu social-democraţii pentru că n-a mai găsit sprijin la PP-DD.
“Cei pe care i-am reprezentat până acum m-au dezamgit, ne-au dezamăgit pe noi, ca şi comună. După ce au ajuns senatori şi deputaţi, au uitat ce ne-au promis, iar de câte ori am avut  nevoie de sprijin, ne-am lovit de uşi închise. Nu m-aştept, acum, la minuni, dar, cel puţin, la PSD sunt oameni cu care poţi comunica”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş. primarul Comunei Valea Danului, Vasile Dina.

Ştefan Benonie (ex PP-DD): ”Dacă tot a venit această ordonanţă, nu era păcat să nu profităm de ea?!”

Primarul comunei Aninoasa, Ştefan Benonie, mărturiseşte că întotdeauna a avut relaţii bune cu social-democraţii.
“Fiecare primar, când a ajuns acolo, la primărie, a sperat să facă ceva pentru oamenii care l-au votat, să se pună în slujba lor. Cu PSD, şansele să faci ceva sunt mai mari, nu poate să spună nimeni c-ar fi altfel, aşa că dacă tot a venit această ordonanţă, nu era păcat să nu profităm de ea?! Eu întotdeauna am avut relaţii bune cu PSD-ul, la fel cum am avut şi cu PP-DD, cu domnul Dan Diaconescu, şi nu pot să uit cum ne-a ajutat fostul preşedinte al CJ Argeş, d-l Constantin Nicolescu, cu cel mai important proiect de la Aninoasa”, a declarat primarul comunei, Ştefan Benonie.

Ionuţ Sandu (ex PDL): ”Prin această ordonanţă s-a făcut dreptate”

Edilul şef al comunei Davideşti, Ionuţ Sandu, explică, fără prea multe argumente, că aştepta cumva această ordonanţă, ca să se întoarcă la PSD.
“Eu, în perioada 2008-1012 am fost primar PSD. Printr-o conjunctură nefericită, pe care nu vreau s-o comentez, am ajuns însă să candidez din partea PDL. Prin această ordonanţă s-a făcut dreptate, iar eu sunt pentru dreptate până la capăt”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, primarul  comunei Davideşti, Ionuţ Sandu.

Liviu Poşircă (ex PDL): “E o opţiune a mea şi atât!”

Primarul comunei Vultureşti, Liviu Poşircă, spune că a avut motive personale ca să treacă în tabăra social-democraţilor: ”E o opţiune a mea şi atât! Nu vreau să vorbesc nici depre argumentele care m-au convins să trec la PSD, nici despre ce m-a făcut să părăsesc PDL-ul. E alegerea mea!”

Dumitru Slătineanu (ex PNL): “N-am negociat nimic, nu m-am  vândut pe nimic...”

Primarul comunei Tigveni, Dumitru Slătineanu (foto),  spune că a lăsat  PNL în favoarea PSD pentru că a obosit să tot fie în opoziţie şi să aştepte, cu mâna întinsă, sprijinul CJ Argeş, dar că în decizia sa a contat şi scăderea puterii Partidului Naţional Liberal.
“Am trecut la PNL  fără să fac vreun angajament: N-am negociat nimic, nu m-am vândut pe nimic, am făcut-o pentru comună! Pentru că pe oamenii nu-i interesează din ce partid eşti, îi interesează să faci ceva pentru ei şi dacă îţi cer să le faci un pod, nu poţi să le spui că tu eşti primar în opoziţie şi că n-ai cu ce!  Pe mine oamenii m-au votat ca om nu ca politician, pentru că realitatea e că oamenii de Tigveni votează, în general cu PSD-ul.  11 ani am fost în opoziţie cu CJ şi, sincer, am  obosit. Am şi eu o vârstă, 59  de ani, cât să mai aştept ca să pot să fac ceva pentru comună?!  E adevărat că în luarea acestei decizii a contat şi faptul că PNL a ieşit  foarte prost din USL, iar acum  are putere prea mică, fără şanse să câştige prea curând Consiliul Judeţean. Sincer, nu ştiu cât de curând va mai reuşi să-şi revină… O să vedem cum o să fie şi ca primar PSD.  Ştiu că nu va curge numai lapte  şi miere, dar decât deloc, tot mai bine e un pic!”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, primarul comunei Tigveni, Dumitru Slătineanu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea