”Ipostaze umane” în fotografia arhitectului Sabin Prodan

În perioada 1-12 octombrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de fotografia „Ipostaze umane”, a tânărului arhitect Sabin Prodan. Acesta nu se află la prima sa expoziție, vernisând, sub aceeași titulatură, la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din București.
Vernisajul expoziției „Ipostaze umane” a avut loc miercuri, 1 octombrie, de la ora 13.00, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.
Despre această expoziție, poeta Denisa Popescu-Martin a afirmat: „M-a marcat foarte mult această expoziție. Fotografiile sugerează un atac asupra ființei umane profunde. Unitatea expoziției nu e numai tematică, ci este dată și de registrul afectiv, emoțional. Scoate în evidență o lume aflată în crepuscul, în colaps. Vorbește despre subminarea armoniei lăuntrice a personalității umane, despre singurătate ca echivalent al iadului pământesc. Avem în această expoziție portrete, siluete, dinamică. Nimic nu transmite tandrețe, ci emoție precisă, ecranare, o neputință dirijată și impusă, de care nu mai știm să scăpăm.”
Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș, a accentuat importanța punerii în valoare, prin diverse manifestări, a unor profesii deosebite cu mare impact asupra personalității umane, asupra societății umane în ansamblul ei: „Arhitectura face parte din aceste profesii. Arhitectura, îmbinată cu pasiuni foarte serioase, cum este fotografia, este de foarte bun augur. Expoziția abordează monumente și flash-uri de arhitectură cu ipostaze umane puse în diverse conjuncturi. Asistăm la un atac asupra mediului înconjurător, iar mulți fac acest lucru sub umbrela urbanismului  și a arhitecturii. Autorul face o pledoarie pentru uniunea sufletească între om și habitatul său. O fotografie nu înseamnă numai artă, ci și memorie culturală.”
Despre expoziția sa, arhitectul Sabin Prodan a spus că „are o semnificația aparte, mai ales că are loc la scurt timp de la absolvirea Facultății de Arhitectură Ion Mincu. Marchează, totodată, o trecere într-o nouă etapă a vieții mele.”
Expoziția de fotografie „Ipostaze umane” va rămâne deschisă publicului larg până la data de 12 octombrie, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș și va putea fi vizitată de luni până joi, intre orele 08.00-20.00, vineri între orele 08.00-16.00 și sâmbătă între orele 08.00-13.00.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea