Deputatul PP-DD, Mihai Deaconu, despre rectificarea bugetară: ,,Bugetul „subţire” cu chibzuială (pentru unii) se ţine”

Săptămâna trecută, deputatul Mihai Deaconu, preşedintele PP-DD Argeş, în urma rectificării bugetare făcută de Guvern, a luat cuvântul în Parlamentul României pentru a atrage atenţia colegilor parlamentari de felul cum s-a făcut această rectificare, precizând că banii s-au împărţit în scop electoral, ci nicidecum în interesul românilor.
,,Premierul Victor Ponta ne anunţa pe 22 septembrie că Guvernul condus de domnia sa va opera săptămâna aceasta o rectificare bugetară pozitivă, conform spuselor sale. Pozitivă pentru cine, domnule prim-ministru şi dragi guvernanţi?
Guvernul taie din bugetul Ministerului Educaţiei 5.5 milioane de lei, din cel al Ministerului Tineretului şi Sportului 3.5 milioane de lei, de la Agenţia Naţională de Integritate 1.2 milioane de lei, de la Ministerul Culturii 10.2 milioane de lei, printre altele, pentru a da mai mulţi bani Avocatului Poporului, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe şi altora asemenea. Iată care sunt priorităţile celor aflaţi la guvernare, dragi cetăţeni!
Nu avem nevoie de bani pentru educaţie, cultură şi politici de tineret! In schimb trebuie alocaţi mai mulţi bani serviciilor de informaţii, care sunt ocupate uneori cu limitarea libertăţii cetăţenilor cum s-ar fi întâmplat prin legea înregistrării cartelelor Prepay- sau cu invocarea alarmistă a tot felul de atacuri cibernetice, şi mai ales unui Avocat al Poporului care, deşi beneficiază de un buget generos care i-ar permite îndeplinirea atribuţiilor fără probleme, de la instalarea sa în funcţie nu a îndrăznit să se pronunţe vreodată împotriva actelor guvernanţilor, invocând tot felul de scuze caraghioase şi de tergiversări. Această rectificare vine în contextul în care învăţământul este sistematic sabotat şi subfinanţat, care primeşte întotdeauna mai puţin de 6%, aşa cum s-a stabilit în Pactul pentru Educaţie, iar cât priveşte domeniul cultural, aşa cum aţi observat, probabil şi dumneavoastră, Ministerul Culturii este condus, în ultimii ani, de personaje care par a nu avea nici o legătură cu acest domeniu.
Pentru a ne linişti, reprezentanţii Guvernului au revenit la puţin timp cu informaţia că, în ciuda acestei rectificări bugetare, educaţia şi sănătatea vor primi de fapt mai mulţi bani în cadrul bugetului general consolidat. Ne este însă greu să mai credem în bunele intenţii ale unor astfel de permutări în bugetul României.
Dragi guvernanţi, vă solicit să renunţaţi la interesele proprii specifice unui an electoral, pe care nici nu vă mai sfiiţi să le afişaţi la lumina zilei în ultima perioadă, şi să ţineţi cont, în al doisprezecelea ceas, de interesele cetăţenilor care v-au votat. Aceste interese cuprind un sistem de învăţământ de calitate, cu finanţare pe măsură şi politici care să încurajeze şi să premieze performanţa, nu invers, cum se întâmplă la noi; un sistem de sănătate cu adevărat gratuit, în care contribuabilul nu trebuie să plătească de două ori, cumpărând până şi pansamente atunci când se află în spital, şi din care medicii români să nu fie nevoiţi să fugă în afară pentru a putea trăi decent; politici de tineret care să ducă la reducerea şomajului în rândul tinerilor şi politici făcute de experţi care să promoveze cultura românească.
Este strigător la cer ceea ce se întâmplă şi trebuie să vă avertizez că astfel de măsuri disperate nu vă vor aduce mai multe voturi pentru că românii înţeleg ce se întâmplă. Românii înţeleg, iar eu şi alţi colegi de bună credinţă vom veni de fiecare dată la această tribună pentru a sancţiona astfel de măsuri. Din păcate, în România trebuie luptat, zi de zi, pentru normalitate”, a declarat deputatul PP-DD Mihai Deaconu, de la tribuna Parlamentului României.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea