Activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, organizate de Poliţia Locală Piteşti

În perioada 01.09.2014 – 30.09.2014,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor .
O atenţie deosebită a fost  acordată creării unui climat de ordine şi siguranţă în preajma unităţilor şcolare, prin desfăşurarea de acţiuni punctuale în zonele şcolare cât şi prin prezenţa poliţistului local la  intrarea şi  ieşirea elevilor de la cursuri.
Siguranţă rutieră:

- Serviciului Siguranţă Rutieră  din cadrul Poliţiei Locale a acordat un număr de  610 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totata de 83 570 lei, in deosebi pentru parcarea / staţionarea  neregulamentară a autovehiculelor.

Serviciul Control:
- Efectuarea de controale în pieţele municipiului Piteşti în vederea unui comerţ civilizat. Au executat peste 1000 de controale agenţilor economici, producătorilor agricoli, unitaţi de alimentaţie publică si alte acţiuni specifice, în care au acordat 96 sancţiuni contraventionale . Ca si masuri complementare, serviciul Control a confiscat in vederea distrugerii 45 kg branza, 30 oua, 5 l de lapte.

Ordine publică:
- pe linie de linişte şi ordine publică, Poliţia Locală a acordat un număr de 349 sancţiuni contravenționale, in valoare totală de 36 680 lei.
- au executat acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă, în mijloacele de transport în comun.

În perioada 01.09.2014 – .30.09.2014, angajatiii Poliţiei Locale a Municipiului Piteşti au aplicat  un număr  de  1 055  sancţiuni contravenţionale.
Şi în anul şcolar 2014-2015, Poliţia Locală Piteşti se va  implica în programul educaţional „Educaţie Rutieră, Educaţie Pentru Viaţă”, ce vizează mai multe unitati de învăţământ din oraş. Activitatea  are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul  micuţilor scolari ce întâmpina  pericolul numit STRADA!. Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, fiind şi cea mai expusa riscurilor la accident, mai ales în rândul copiilor. Una din principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicaţi pietonii este traversarea prin locuri nepermise sau pe culoarea roşie a semaforului. De-a lungul timpului, cei mici au fost o ţintă permanentă a acestor accidente care au avut consecinţe grave sau foarte grave. Vinovatul principal a fost lipsa educaţiei rutiere facută la timpul potrivit.
Acţiunile specifice pietonilor, modul de deplasare a copiilor de acasă la grădiniţă şi invers, alegerea locurilor de joacă, necesitatea evitării traversării prin faţa ori prin spatele autovehiculelor cu gabarit, oprite pe carosabil, care sunt locurile unde se pot juca în siguranţă, marcajele şi semnele rutiere pe care trebuie să le cunoască şi să le respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, precum şi riscurile la care se expun în cazul nerespectării acestora, sunt doar câteva probleme ce vor fi dezbătute în faţa copiilor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea