Alegerile anticipate la Căteasca ar putea fi mult amânate

# Referate şi termene incerte  după sentința de incompatibilitate dată în cazul primarului Liviu Năstase.

Prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, aşteaptă referatul secretariatului Primăriei Căteasca pentru a emite ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului primarului Liviu Florian Năstase, asta după ce, în urmă cu două săptămâni, edilul şef de la Căteasca a primit verdictul definitiv și irevocabil al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), fiind declarat incompatibil.  Următorul pas ar fi orgazanizarea de alegeri anticipate la Căteasca.
Secretarul primăriei  Căteasca n-are  însă un termen-limită exact prevăzut pentru a întocmi referatul. Mai mult, acesta ocupă funcția cu delegaţie (ca urmare a faptului că fostul secretar a plecat  din primărie în urmă cu câteva luni), în noiembrie 2014 urmând să se organizeze concurs pe post. Aceste aspecte ar putea prelungi încetarea mandatului lui Năstase. În plus, Liviu Năstase are posibilitatea să și conteste viitorul ordin de eliberare din funcție ce va fi emis de prefect. Mai departe, Guvernul va decide data alegerilor. Până atunci, interimar va rămâne viceprimarul PDL Eugen Mirea. Printre speculaţiile lansate după  ce Liviu Năstase a pierdut recursul se numără şi cea potrivit căreia localnicii s-ar aştepta la o candidatură din partea  ginerelui  primarului, Emil Adrian Maghinici, fost vicepreședinte al PER (Partidul Ecologist Roman).
“Nici nu mi-a trecut prin cap să candidez la funcţia de primar al comunei Căteasca. Eu nu mai fac politică aici, ci doar în Partidul Ecologist Francez. În plus, funcţia de primar nu e …o moştenire de familie, iar ca să cadidezi la primăria unei comune, trebuie să ai domiciliul în acea localitate de cel puţin 6 luni. Cât despre sentinţa de incompatibilitate,  prefer să nu comentez” , a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Emil Adrian Maghinici .
Soţia sa, Lavinia Năstase, fiica primarului de la Căteasca, consideră că este vorba despre o nedreptate făcută tatălui său  şi spune că este prematur să se vorbească despre alegeri anticipate.
“Oamenii independenţi, ca tata – care s-a luptat 12 ani ca să ajungă primar - nu sunt pe placul societăţii… Noi suntem foarte obişnuiţi cu violenţele socio-politice asupra familiei noastre. Şi bunicii și străbunicii de la Suseni şi Căteasca au  suferit de pe urma prigonirii chiaburilor, deci  nu este prima oară când suntem deposedaţi de ceva ce ne aparţine. Cât despre alegerile anticipate la  Căteasca, eu zic să nu ne grăbim, că nici nu s-a uscat bine cerneala pe  hârtia ANI, deşi unii deja se bucură!”, spune Lavinia Năstase

Încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor

În februarie 2013, ANI a constatat, în cazul primarului Liviu Florian Năstase (PDL), încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi al conflictului de interese în materie administrativă.  Potrivit  ANI, primarul Comunei Căteasca, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19.06.2012-10.01.2013, când a deţinut, simultan, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul NĂSTASE G. FLORIAN-LIVIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.
Liviu Năstase a pierdut pierdut recursul făcut la Curtea de Apel Piteşti împotriva deciziei ANI, iar sentinţa ÎCCJ i-a fot tot nefavorabilă:  ”Respinge recursul declarat de Năstase Florian-Liviu împotriva Sentintei nr. 126/F–CONT din 15 mai 2013 a Curtii de Apel Piteşti – Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”.C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea