Mircea Georgescu a băgat NORDCO în insolvenţă

Firma fondată de fostul consilier judeţean Mircea Georgescu se confruntă, de ceva vreme, cu probleme financiare. Până în septembrie a tot amânat plata restanţelor, însă la sfârşitul lunii trecute, patronul şi managerul societăţii comerciale de construcţii a cerut intrarea în insolvenţă a propriei firme. Şi, culmea, nici nu vrea reorganizarea  activităţii! ”Societatea nu intenţionează să întocmească şi să propună un plan de reorganizare în condiţiile art.132 din Legea 85/2014. Menţionăm că  societatea nu poate să-şi continue activitatea şi suntem de acord cu intrarea în procedura simplificată de insolvenţă”, explică preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Nordco.
Cea mai recentă balanţă analitică (iunie 2014) a Nordco, depusă la dosarul insolvenţei, indică un sold final de peste 430 mii lei.  Cele mai mari restanţe sunt către  General Trust – peste 215 mii lei, către Soares Da Costa SA -88,8 mii lei, către Argecom - 34,8 mii lei,  Consestal Pro - 36,7 mii lei şi către Apă Canal – 14,4 mii lei.
Legea privind procedura insolvenţei cuprinde anumite prevederi menite să favorizeze reorganizarea societăţilor aflate în procedura de insolvenţă - reorganizare pe care Nordco nu şi-o doreşte- şi să permită recuperarea într-o măsură cât mai mare a creanţelor creditorilor. Cele mai importante prevederi sunt stoparea curgerii dobânzilor şi penalităţilor de la data deschiderii procedurii de insolvenţă, scutirea de taxe de timbru şi timbru judiciar a acţiunilor formulate de către administratorul judiciar în vederea recuperării creanţelor, suspendarea de drept a oricăror acţiuni judiciare sau extrajudiciare şi masuri de executare silită împotriva societăţii debitoare sau a bunurilor sale, posibilitatea de eşalonare a datoriilor societăţii pe durata de aplicare a unui plan de reorganizare.
Nordco, firma omului de afaceri Mircea Georgescu - fost consilier judeţean aflat în bune relații cu vârfurile din ierarhia PSD - este  constructorul care a reuşit performanţa de a câştiga licitaţia pentru realizarea lucrării de extindere a sediului unei construcţii aparținând D.G.A.S.P.C, oferind un preț de doar 38% din  cel estimat.
Amintim că printre lucrările realizate  Nordco  se numără şi Ștrandul Trivale.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea