Creditorii Silva Grup se consideră lezaţi de către lichidatorul Petre Motrun

S.C. Bergerat Monnyeur, cel mai mare  dintre creditorii Silva Grup, arată cum se fac jocurile falimentului firmei controversatului om de afaceri Nicolae Ivănescu: “a menţine lichidatorul Argeş Insolv SPRL nu face decât să prejudicieze şi mai  mult interesele creditorilor  prin tergiversarea îndeplinirii obligaţiilor în cadrul unei proceduri  în care celeritatea este esenţială”. Şi, totuşi, în ciuda protestelor creditorilor Silva Grup,  Artinsolv SPRL (fosta Argeş Insolv SPRL), firma bunului amic al lui Nicolae Ivănescu a rămas, potrivit deciziei Tribunalului Specializat Argeş să tranşeze mai departe insolvenţa Silva Grup. 
Aşa cum am mai arătat în ediţiile anterioare ale săptămânalului  Atitudine în Argeş, de numele bunului  prieten al lui Nicolae Ivănescu, Petre Motrun, sunt legate toate insolvențele și falimentele unde apare și “Nenea”, una dintre cele mai controversate proceduri fiind cea a Silva Grup. În ciuda acuzaţiilor formulate de o parte dintre creditorii Silva Grup, potrivit cărora firma lichidatorului Motrun, Art Insolv SPRL (fosta Argeş Insolv SPRL), ar ascunde unele bunuri, în detrimentul creditorilor, solicitarea de înlocuire a lichidatorului a fost respinsă de Tribunalul Specializat Argeş, singura şansă a contestatarilor rămânând recursul.

Legături primejdioase... pentru creditori

Bergerat Monnyeur, cel mai mare dintre creditorii Silva Grup (41,84% din masa credală) a sugerat, în mai multe rânduri, o legătură între lichidatorul judiciar şi patronul Silva Grup, Nicolae Ivănescu (cel care are, totodată, şi calitatea de creditor al propriei sale firme, având un cuvânt de spus în Comitetul Creditorilor, cu 19,76% din totalul creanţelor) în detrimentul adevăraţilor creditori ai Silva Grup.
“A menţine lichidatorul Argeş Insolv SPRL nu face decât să prejudicieze  şi mai  mult interesele creditorilor  prin tergiversarea îndeplinirii obligaţiilor  în cadrul unei proceduri  în care celeritatea este esenţială”, consideră conducerea S.C. Bergerat Monnyeur
Cererea de înlocuire a lichidatorului judiciar al Silva Grup - Art Insolv SPRL -  susţinută şi Bergerat Monnyeur  a fost însă formulată de un alt creditor – nemajoritar - care a argumentat-o, printre altele, prin faptul că inventarul bunurilor societăţii debitoare ar fi incomplet,  încercând să arate că “Art Insolv SPRL a favorizat cu bună credinţă debitorul Silva Grup prin ascunderea respectivelor bunuri: “în dosarul creanţelor există o cerere de înscriere la masa credală a Primăriei Izvoru, cu suma de 80.818 lei, această sumă reprezentând impozite pe  clădiri, impozite pe terenuri  intravilan şi impozite terenuri extravilan”.
Printre  neregulile semnalate instanţei  de către o parte dintre creditori se numără şi necunoaşterea de către aceștia,  ca urmare a necomunicării prin BPI,  a situaţiei cu bunurile mobile şi imobile ale Silva Grup scoase la licitaţie, sau modul deficitar în care Art Insolv SPRL şi-a îndeplinit obligaţiile legale “prin favorizarea debitorului“

Întrebări... retorice

“Modul defectuos  în care administratorul şi-a îndeplinit  obligaţiile, neconform, tardiv (la peste un an de când i s-a pus în vedere de instanţă îndeplinirea unei obligaţii) şi total în contra celor dispuse de instanţele de judecată, reprezintă motive temeinice pentru înlocuirea lichidatorului”, se arată într-un document depus de SC Bergerat Monnyeur  la Tribunalul Specializat Argeş pentru susţinerea solicitării formulate de  creditorul Dragoş Silviu Seuşan, solicitare respinsă însă de instanţă pe motiv că în ea nu sunt enumerate efectiv bunurile  pe care lichidatorul le-ar fi sărit la numărătoare.

“Dacă cele de mai sus, învederate de subscrisă  precum şi de ceilalţi creditori prejudiciaţi nu sunt  motive temeinice de înlocuire a lichidatorului judiciar, ne întrebăm retoric ce ar trebui să facă lichidatorul judiciar mai grav decât faptele sale din prezent, pentru a fi considerate motive  temeinice pentru înlocuitea acestuia”, arată reprezentanţii SC Bergerat Monnyeur   

Amintim că înaintea solicitării de înlocuire a licidatorului judiciar Arti Insolv SPRL,  societatea comercială Bergerat Monnyeur a depus în instanţă o contestaţie împotriva hotărârii Adunării Generale a Creditorilor Silva Grup, sugerând că Nicolae Ivănescu - în acelaşi timp patron şi creditor al firmei aflate în lichidare - ar trage iţele falimentului societăţii în detrimentul celorlalţi creditori. Documentul face referire la Raportul lichidatorului  judiciar privind situaţia debitoarei (Silva Grup). Reprezentanţii Bergerat Monnyeur au arătat că n-au existat alegeri pentru stabilirea preşedintelui creditorilor şi au contestat, printre altele, felul în care s-a votat în Adunarea Creditorilor, precum şi componenţa Comitetului Creditorilor în care figurează şi numele lui Nicolae Ivănescu, patronul Silva Grup.
“Contestăm întrunirea majorităţii necesare pentru desemnarea Comitetului Creditorilor în următoarea formulă «format din 5 creditori  şi anume AJFP, Paraschiv Marian, SC Bergerat Monnyeur,  ITM şi Ivănescu Nicolae». Contestăm astfel formarea unui comitet format din 5 membri cu desemnarea creditorilor Paraschiv Marian şi Ivănescu Nicolae şi faptul că nu se face dovada unei majorităţi impuse de lege pentru desemnarea comitetului în această compunere, se arăta în contestaţie.
Tot Bergerat Monnyeur ceruse instanţei să constate nelegalitatea hotărârii adunării creditorilor care a desemnat drept lichidator judiciar firma Argeş Insolv SPRL, argumentând cu faptul că nu a fost supus aprobării cuantumul onorariului  pe care îl încasează lichidatorul şi că ar fi vorba de o indemnizaţie uriaşă (3000 lei/lună, plus 12% din valorificarea bunurilor debitoarei), valoare în spatele căreia n-ar sta lucruri tocmai curate, mai ales că, în paralel, fusese propusă o altă firmă care cerea un onorariu la jumătatea celui plătit lichidatorului ales.
***
Argeș Insolv SPRL este deținută de vechiul prieten al lui Nicolae Ivănescu, Petre Motrun, din Câmpulung, fost șef al securității comuniste din zona de baștină. Numele lui Petre Motrun este legat de aproape toate insolvențele și falimentele unde apare și numele lui Ivănescu, cel mai răsunător fiind dosarul Societății de Turism Muntenia S.A.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea