Primarul Tudor Pendiuc crede că mai sunt speranţe pentru autostrada Sibiu-Piteşti

# “Master Planul intră in dezbateri, iar dezbaterea publică înseamnă şi modificări ale documentului supus dezabaterii”. În ciuda promisiunilor premierului Victor Ponta făcute  producătorilor de automobile de la Mioveni, potrivit cărora va susţine necondiţionat construcţia „autostrăzii“ Sibiu-Piteşti, Ministerul Transporturilor arată, că nu prea se mai poate, întrucât tronsonul nu se califică decât ca drum expres.
“Premierul Victor Ponta a vorbit despre autostrada Sibiu-Piteşti, nu despre drumul expres Sibiu-Piteşti.  Eu cred în  continuare în realizarea acestui proiect de autostradă. Master planul intră în dezbater, iar dezbaterea publică înseamnă şi modificări ale documentului supus dezabaterii”, spune primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.
Master Planul General de Transport, documentul-cheie în baza căruia România va primi fonduri europene pentru infrastructură, prezentat miercuri în Parlament, arată clar, printre altele, că tronsonul Sibiu-Piteşti va fi un drum expres, nu o autostradă.
“Trebuie văzute considerentele pentru care vorbim de un drum expres şi care sunt argumentele pentru susţinerea acestei idei, care este diferenţa dintre drum expres şi autostradă, vom aduce aici specialişti care să explice aceste lucruri”, mai spune primarul Piteştiului.
Tudor Pendiuc condamnă atitudinea opoziţiei care  speculează contrazicerile dintre premier şi ministrul Transporturilor: “8 ani de zile n-a zis nimeni nimic de autostrada asta, iar acum au scos-o de la naftalină ca s-o supună dezbaterilor. Nu e rău că se fac dezbateri,  dar s-o transformi în campanie electorală, pe motiv că a fost vorba de autostradă, iar acum e vorba de drum expres, nu mi se pare corect”! C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea