Un nou termen în dosarul insolvenței Argecom

# Omul de afaceri și-a împrumutat propria firmă cu 17 milioane lei
După ultima rundă dezbateri pe marginea expertizelor din dosarul falimentului Argecom (fostul Trust de Construcţii Industriale Argeş), dosar în care  firma lui Gh. Axinte este procontestator,  S.C. Polystart IMPEX SRL, unul dintre  creditorii Argecom (care în dosar are calitate de intimat), cere unele clarificări legate suma pe care Gh. Axinte o revendică drept creanţă, sumă în funcţie de defalcarea căreia ar putea fi gândit un eventual plan de reorganizare a societăţii debitoare.
Principalul acţionar al Argecom este şi unul dintre creditorii propriei sale firme intrată în insolvenţă în august 2012, la cererea sa,   Gigi Axinte figurând  în tabelul preliminar al creanţelor alături de Piraeus Bank România S.A.,  S.C. BRD - Groupe Societe Generale S.A. – sucursala Argeş,  S.C. Euro Construct Trading 98 SRL,  Universitatea din Craiova,  Societatea de Construcţii  în Trransporturi  Bucureşti SA, Unicredit Leasing  Corporation IFN SA şi  S.C. Viagen Construct SRL şi Polystart IMPEX SRL.
“În răspunsul  la obiecţiuni se arată că creanţa lui Gheorghe Axinte este în sumă de 17 milioane, dar nu se spune  cât din această sumă reprezintă împrumut, dividende sau alte categorii de creanţe, pentru că, în funcţie de defalcarea acestora, se va şti care sunt creanţele subordonate şi creanţele chirografare, pentru că în funcţie de ponderea şi calificarea acestora se va vota un eventual plan de reorganizare ”, explică avocatul S.C. Polystart IMPEX.
Următorul termen în dosarul falimentului Argecom este  14 octombrie 2014. În acelaşi dosar, lichidatorul judiciar al Argecom încearcă să arate instanţei că o serie de contestaţii depuse de creditori ar fi  nelegal formulate. Printre acestea se numără şi cea depusă de  Piraeus Bank împotriva  creanţei  lui Gheorghe Axinte,  creanţă despre care  reprezentanţii băncii spun că este eronat înregistrată,  în timp ce lichidatorul arată că respectiva contestaţie a fost formulată fără verificarea amănunţită a titlurilor invocate în  sprijinul acesteia.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea