Victor Ponta a venit, cu jumătate din Guvern și multe promisiuni, la Dacia

Premierul Victor Ponta,  candidatul PSD – UNPR – PC la Președinție, a fost prezent, sâmbătă, în Argeș, fiind însoțit de vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, precum și de miniștrii Nicolae Bănicioiu, Constantin Niță și Ioan Rus. Victor Ponta a avut, la uzina din Mioveni, o întrevedere cu board-ul companiei, în frunte cu directorul Dacia- Renault, Nicolas Maure şi, ulterior, a vizitat Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Catedrala “Sf. Filoteia”, aflată în construcție, precum și Mânăstirea Curtea de Argeș, unde a participat la parastasul Regelui Carol I.

Tronsonul Pitești – Sibiu va fi prins în Programul Operațional de Transport

După o discuție cu directorul general Dacia – Renault, Nicolas Maure, la sediul uzinei din Mioveni, Victor Ponta a dat asigurări că tronsonul Pitești – Sibiu va fi prins în Programul Operațional de Transport care va fi votat de guvern la finele acestui an ca autostradă, construcția propriu-zisă urmând să fie realizată, aşa cum anunţaste, tot săptămâna trecută, şi ministrul Transporturilor , Ioan Rus,  în două faze: întâi ca drum expres și apoi ca autostradă.
“Am stabilit foarte clar că în Programul Operațional de Transport, pe care Guvernul îl va aproba până la sfârșitul acestui an în baza Master-Planului de Transport, segmentul Pitești-Sibiu este trecut ca segment de autostradă. Vă spun acest lucru în calitate de prim-ministru, nu în calitate de candidat la președinție, pentru că un președinte în România nu face autostrăzi. Poate să le promită, dar le promite degeaba. Autostrăzile sunt făcute de către Guvern, în baza finanțărilor europene, iar includerea segmentului Pitești-Sibiu în master-plan ca autostradă permite finanțarea europeană. (…). Această promisiune nu are legătură cu campania, pentru că știu că dacă ajung președinte nu o să pot să fac autostrăzi. Dar are legătură cu master-planul pe care domnul ministru l-a prezentat, inclusiv aici la Mioveni, și pe care Guvernul îl va aproba ca program Operațional de Transport în noiembrie-decembrie. Va prevede foarte clar regim de autostradă, va prevede finanțarea în două faze, pentru drum expres în prima fază, cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostradă și imediat ce avem finanțarea finală, ca autostradă. Important este să începem", a declarat premierul, subliniind că susţine în totalitate atât Uzina Dacia, cât şi proiectul autostrăzii Piteşti – Sibiu.

Victor Ponta a participat la parastasul Regelui Carol I

Programul a continuat cu o deplasare la Curtea de Argeș, la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Apoi delegația a participat la o slujbă de comemorare a 100 de ani de la moartea Regelui Carol I, la Mânăstirea Curtea de Argeș, moment în care au fost depuse coroane de flori în memoria regilor României.
Victor Ponta a mers și la Paraclisul Sfântei Filoteia și a vizitat și noua Catedrală. În luna septembrie, Guvernul a alocat suma de 2 milioane lei pentru construirea Catedralei “Sf. Filoteia” din Curtea de Argeş, prin suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea