RMR Curtea de Argeş a câştigat licitaţia pentru introducerea reţelei de apă potabilă în comuna Corbi

# Din cele 7 firme care au participat la licitaţie, RMR a oferit cel mai mic preţ, 16 miliarde lei vechi. Proiectul de suflet pentru comunitate al primarului din comuna Corbi, Virgil Baciu, a intrat în linie dreaptă. Aşa cum am mai scris şi în ediţiile trecute, localitatea Corbi, nu dispune, la 25 de ani de la Revoluţie, de o reţea funcțională de apă potabilă, nici măcar într-un sat din comună. La ora actuală există în două sate, Corbi şi Jgheaburi, reţea de alimentare cu apă, însă aceasta nu este racordată la o sursă de apă potabilă. Apa care curge pe această reţea provine din râul Doamnei, iar oamenii o folosesc pentru uzul gospodăresc.

Pentru că nu concepe ca localitatea pe care o administrează să nu aibă apă potabilă, primarul Virgil Baciu a contractat un credit de la CEC Bank, strict pentru această investiţie ce vizează introducerea reţelei de apă în satele Corbşori, Stăneşti, Poduri şi racordarea reţelei existente din satele Corbi şi Jgheaburi  la o sursă de apă potabilă,  pentru satul Poenărei având alt proiect ce se va executa în regie proprie, dar în paralel cu acesta. Pe scurt, anul viitor, toată comuna Corbi va avea reţea de apă potabilă.
În urma creditului contractat, Primăria Corbi a organizat o licitaţie pentru introducerea reţelei de apă în satele sus amintite şi pentru racordarea reţelei existente la sursă de apă potabilă.
Aşadar, săptămâna trecută, în urma licitaţiei organizate, s-a stabilit constructorul care va executa această lucrare şi anume,  S.C. Reparaţii Modernizări Retehnologizări Argeş S.R.L., firmă cu o reputaţie destul de bună în acest domeniu, dovedind aceasta prin profesionalismul de care a dat dovadă până acum, la alte lucrări executate. Această firmă a oferit preţul cel mai mic, 16 miliarde lei vechi, proiectul tehnic fiind de 20 de miliarde, ceea ce înseamnă o economie de 4 miliarde.
Termenul de finalizare al lucrărilor este de 12 luni. Săptămâna aceasta se va preda amplasamentul constructorului, iar cât timpul va permite, se va lucra intens la acest obiectiv.
Mai mult decât atât,  după aceste demersuri care vor face ca într-un an de zile toate satele comunei Corbi să aibă apă potabilă,  Virgil Baciu se gândește acum  la un proiect pe fonduri europene pentru reţeaua de canalizare.
,,Am reuşit să pun pe picioare acest proiect dorit atât de cetăţenii comunei, cât mai ales de mine, întrucât, în secolul XXI, consider că nici nu trebuia să discutăm de această problemă atât de uzuală cetăţenilor. A fost un proiect la care am ţinut foarte mult încă de când am fost învestit în funcţia de primar al acestei minunate comune, care până acum a fost văduvită de aceste investiţii.  Acum, încercăm să facem un proiect pentru reţeaua de canalizare pentru care să accesăm fonduri europene”, ne-a precizat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea