În dosarul insolvenţei Alprom apar noi dezvăluiri despre devalizarea fabricii de mobilă de către gruparea Chelu

# Gigi Văsîi contestă în instanţă tabelul creanţelor ALPROM # Alprom, îndatorată pentru servicii de consultanţă... inexistente!

Câţiva dintre creditorii  ALPROM, printre care şi S.C. Financiar Urban, firma omului de afaceri Gigi Văsîi, au depus în instanţă  contestaţii la tabelul creanţelor ALPROM publicat în septembrie. Printre motivări se numără şi unele aspecte care completează imaginea strategiei prin care controversatul Cătălin Chelu, cel care controlează, de ani buni, ALPROM, a reuşit să devalizeze fabrica de mobilă, făcându-se referire la o serie de servicii fictive efectuate de către SC Management Board şi la un leasing financiar suspect cu Alp Market Complex.
Patronul şi administratorul  SC Financiar Urban, Gigi Văsîi - cel care duce de mai bine de cinci ani un război cu Cătălin Chelu, pentru recunoaşterea sa ca acţionar majoritar – argumentează în contestaţia formulată împotriva tabelului creanţelor firmei debitoare ilegalităţile comise de gruparea care controlează încă fabrica de mobilă.
Pe lângă acuzaţiile referitoare la transferurile dubioase de active către CIBROSAT SA Galaţi, firma la care Cătălin Chelu e acţionar - transferuri prin care un teren în suprafaţă de 239.644 mp şi clădirile amplasate pe acesta, proprietatea Alprom, au ajuns la cealaltă firmă la un preţ derizoriu şi despre care Atitudine în Argeş a scris în mai multe rânduri - Gigi Văsâi oferă şi alte amănunte legate de modul în care fabrica a fost băgată în insolvenţă.
“Conducerea SC Alprom SA, în mod fraudulos a adus societatea  în situaţia de a  fi chiriaşă a CIBROSAT S.A.  pe spaţiul închiriat ce reprezenta unul din activele SC Alprom şi care a fost vândut fraudulos. Creanţa CIBROSAT, în sumă de 3.354.516 lei trebuie înlăturată din tabelul preliminar al creanţelor ”, explică Gigi Văsîi, din postura de administrator al creditoarei SC Finaciar Urban.
În aceeaşi contestaţie formulată împotriva tabelului preliminar al creanţelor Alprom, Gigi Văsâi lansează o serie de acuzaţii şi la adresa unui alt creditor, Management Board, care revendică o creanţă de 539,5 mii lei.
“Creanţa solicitată de Management Board îşi are izvorul în contractul  de prestări servicii din 27.08.2010, prin care s-ar fi prestat servicii de management la toate compartimentele Alprom. Prin acest contract s-au creat datorii inexistente ale Alprom către Management Board, pentru că nu se cunoaşte  identitatea persoanei care a semnat acest contract din partea Alprom pentru a angaja juridic societatea. Niciodată  nu au fost  prestate efectiv serviciile de management care sunt descrise în contract. Nu există semnătură de primire din partea Alprom pentru facturile emise în baza acestui contract”, arată omul de afaceri Gigi Văsîi, explicând  că inexistenţa prestaţiei de management determină inexistenţa obligaţiilor colaterale de plată a preţului lor.
“Nu se cunoaşte data semnării contractului pentru că apar date  contradictorii,  respectiv  4. 10.2014 – data înregistrării la reclamantă, şi 1 09.2010,  data întrării în vigoare. În conseciţă, contractul de prestări servicii din 27.08 2010 dintre Management Board  şi Alprom  este lovit de nulitate absolută  şi, pe cale de consecinţă, toate actele succesive sau adiţionale la acest  contract pentru că este făcut în frauda legii şi a societăţii Alprom, întemeindu-se pe o cauză ilicită”, se mai arată în contestaţie.
În plus, contractul la care se face referire este ilicit  şi pentru că un membru al CA al Alprom, Panaite Sorin,  s-ar fi aflat în conflict de interese cu Alprom, deoarece a fost, în acelaşi timp  şi reprezentant legal al societăţii prestatoare.
“Contractul este făcut în frauda Alprom pentru că a fost făcut cu scopul de a masca un transfer fraudulos de fonduri băneşti către SC Management Board şi pentru a mări starea de îndatorare a  societăţii Alprom”,  este de părere Gigi Văsîi.
Gigi Văsîi contestă şi creanţa declarată un alt creditor al Alprom, Alp Market Complex, în cazul căreia administratorul judiciar a reţinut în tabel suma de 44.992,26 lei.
“Alp Market Complex nu este un IFN  care să poată opera în leasing finaţare de bunuri mobile. În obiectul de activitate al societăţii nu apare, printre altele, activitatea de leasing financiar”, arată administratorul SC Financiar Urban. Gigi Văsîi îşi susţine contestaţia şi prin faptul că  o mare parte din valoarea creanţei Alp Market Complex este născută după data deschiderii procedurii insolvenţei Alprom.
“Mai mult decât atât, fiind un contract în derulare, Alp Market Complex nu poate să opereze un leasing financiar cu un bun pentru care nu e proprietar”, mai spune Gigi Văsîi.

Şi  S.C. Alprom a formulat  contestaţii. Una dintre ele se referă la creanţa revendicată de Finanţe

Tabelul preliminar al creanţelor SC Alprom, întocmit de către administratorul judiciar al fabricii de mobilă, a fost  contestat inclusiv  de către Alprom.  Contestaţia este formulată, printre altele şi impotriva sumei reţinute de administratorul judiciar pentru creditorul DGFP Ploieşti- AJFP Argeş. În tabelul preliminar amintit, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş  figurează cu 7.892.125 lei (creanţe  garantate), suma reprezentând 42,87% din totalul creanţelor reţinute de administrator. Cifra este justificată de 7 procese verbale de sechestru pentru  bunuri aparţinând fabricii de mobilă.
“În ceea ce priveşte  creanţa DGFP Ploieşti - AJFP Argeş, aceasta  a fost trecută în tabelul preliminar ca şi creanţă garantată, în proporţie de 10%, deşi conform înscrisurilor pe care le ataşăm la prezenta, cuantumul creanţei garantate este de 5.433.647 lei, iar diferenţa reprezentând debit plăţi curente trebuie trecută la categoria creanţelor privilegiate.”, se argumentează în contestaţia formulată de Alprom.  În acelaşi document  se mai cere, printre altele, şi rectificarea înscrisurilor din tabelul preliminar al creanţelor pentru o Edel Proiect Security SRL. În acelaşi dosar al insolvenţei Alprom a mai depus contentestaţie şi Easten European Finance.

Cătălin Chelu este, în continuare, de negăsit

Autorul ingineriilor financiare de la Alprom, Cătălin Chelu,  condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare într-un alt dosar („Mită la MAI”) în care este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă,  n-a fost găsit de Poliţie nici până la această dată,  ceea ce face imposibilă punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei.  Reamintim că omul de afaceri Cătălin Chelu a fost acuzat că i-a promis chestorului şef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să „îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia”.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea