Transportul public local din Piteşti se aliniază directivelor europene

# Publitrans 2000 S.A. a semnat contractul de finanţare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Săptămâna trecută, joi, la Universitatea Constantin Brâncoveanu, a avut loc semnarea contractului cu BERD pentru achiziţionarea a 70 de noi autobuze ce vor circula pe străzile Piteştiului de anul viitor, din luna iulie, cel târziu, conform spuselor lui Manuel Rotaru, directorul societăţii Publitrans 2000 S.A. Documentul a fost semnat de către primarul Tudor Pendiuc, directorul societăţii de transport Manuel Rotaru şi de Jean Patrick, din partea BERD.
Finanţarea pentru achiziţionarea celor 70 de autobuze noi este asigurată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar valoarea contractului este de aproximativ 11 milioane de euro. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru achiziţia autobuzelor, dar şi pentru implementarea unui sistem de taxare modern.  Termenul de returnare al împrumutului este de 6 ani, iar Publitrans va plăti la final cu circa 20% mai mult decât a luat, împrumutul având o dobândă de numai 3,15% şi cu euribor variabil din trei în trei luni.

Licitaţie organizată după directivele europene

În urma acestui împrumut, BERD se va ocupa şi de organizarea licitaţiei pentru achiziţia autobuzelor după regulile stricte europene şi, implicit, româneşti. După această achiziţie, BERD va monitoriza şi eficientizarea activităţii comerciale a societăţii Publitrans 2000 S.A. Pentru livrarea acestor autobuze s-au înscris la licitaţie două firme cu o experienţă vastă în acest domeniu.  Este vorba de “Solaris” din Polonia şi “Karsan Automotive” din Turcia.   Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă o normă de poluare EURO 6 şi să fie dotate cu camere video pentru a stopa furturile din buzunarele călătorilor.
„Este un contract în valoare de circa 11 milioane de euro prin care Publitrans va achiziţiona 70 de autobuze noi. Aceste autobuze vor asigura un transport de calitate şi rentabilitate, iar acest lucru reiese şi din costurile mici la întreţinere“, a precizat edilul Piteştiului, Tudor Pendiuc.
„Suntem încântaţi să sprijinim acest parteneriat. Este al doilea pe care îl avem cu municipiul Piteşti. Cu această ocazie vrem să felicităm Municipalitatea şi societatea Publitrans, pentru că au fost eficienţi şi datorită bunei cooperări şi a pregătirii tuturor documentelor se semnează acest împrumut în timp record şi credem că autobuzele vor ajunge la Piteşti în cel mai scurt timp. Acest împrumut este unul direct către Publitrans şi va fi rambursat din activitatea comercială a societăţii. Totodată, am acordat şi un grant pentru nevoile suplimentare ale transportului“, a explicat Jean Patrick, reprezentantul BERD.
,,În primul rând, vreau să-i mulţumesc domnului director Jean Patrick pentru că s-a deplasat la Piteşti şi ne-a acordat girul şi încrederea dânsului prin semnarea acestui acord de împrumut. Vreau să vă spun că datorită BERD o să avem o consultanţă efectuată de către o firmă tot din Uniunea Europeană cu o experienţă mare în transport, în ceea ce priveşte implementarea noilor directive europene pe linie de transport public local ”, a mai declarat Manuel Rotaru, directorul Publitrans 2000 S.A.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea