Primarul Tudor Pendiuc: ”Regionalizarea are patru viteze: încet, foarte încet, pe loc și deloc. Acum, suntem în viteza pe loc”

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești și președinte interimar al PSD Argeș, a devenit mai rezervat în privința declarațiilor privitoare la regionalizare. Acesta spunea, în primăvară, că oficialii şi oamenii de afaceri argeşeni au  primit asigurări de la primul ministru al Guvernului României, Victor Ponta, că Argeşul  ar putea opta pentru regiunea care îl va pune cel mai bine în valoare, cu argumentul că judeţul nostru ar avea la masa creionării regionalizării un statut aparte. În Argeş, varianta cea mai agreată ar fi cea cu  Vâlcea, Teleorman, Dâmboviţa şi Olt,  schemă  în care Argeşul ar urma să fie centru de regiune. “Argeşul este un judeţ puternic,  nu poate fi în aceeaşi regiune cu Prahova şi nu va fi în aceeaşi regiune cu Prahova”.
Întrebat, săptămâna trecută, cu privire la subiectul regionalizării, Tudor Pendiuc a opinat, cu umor: ”Regionalizarea are patru viteze: încet, foarte încet, pe loc și deloc. Acum… suntem în viteza…  pe loc. E greu de făcut regionalizarea, trebuie să ai oameni capabili pentru așa ceva, trebuie să ai cu cine…” Drept pentru care s-a reținut că, cel puțin deocamdată, subiectul nu mai constituie o prioritate pe agenda guvernanților. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea