Război în dosarul Insolvenţei Dumalex! DGFP Argeş şi Unicredit Ţiriac Bank se regăsesc cu sume consistente în tabelul preliminar al creanţelor Dumalex

Niculae Ciungu,  în prezent asociat unic al SC Dumalex (producătorul  cunoscutei îngheţate Class) s-a înscris la masa credală a propeiei sale firme cu o creanţă peste 595,4 mii lei. Fostul său asociat, Sorinel Duminică, administratorul firmei, acuzat în 2011 de evaziune fiscală în formă continuată,  a soclicitat şi el înscrierea la masa credală a SC Dumalex cu peste 2 mil lei, însă creanţa sa a fost respinsă. La începutul acestei luni, Tribunalul Specializat Argeş a acordat, în dosarul însolvenţei Dumalex  Ice Cream,  termen pentru  promovarea unei  acţiuni în răspundere împotriva administratorului  debitoarei.
În tabelul preliminar al creanţelor,  Unicredit Ţiriac Bank  apare cu 3,22 mil lei, reprezentând 36% din totalul creanţelor, DGFP Argeş - cu 906,12 mii lei, iar Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - cu 426,38 mii lei.
Printre cei înscrişi cu sume mari în tabelul preliminar al creanţelor se mai  numără şi  Ice Com Handelsgesellschaft, cu 561 mii lei şi Ciungu Niculae, unic asociat al SC Dumalex, cu 595,4 mii lei, deşi solicitarea acestuia era pentru suma de 616,3 mii lei.
Partenerul său de afaceri, Sorinel Duminică a  solicitat şi el înscrierea la masa credală a  SC Dumalex cu o creanţă consistentă, 2,28 mil lei, însă suma revendicată n-a  fost admisă în tabelul preliminar al creanţelor.
Reamintim că în 2011 Sorinel Duminică, administratorul firmei Dumalex Ice Cream SRL din Piteşti a fost reţinut în baza unui mandat emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, prejudiciul produs statului fiind, potrivit procurorilor, de aproximativ 550.000 de lei.
„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în calitate de asociat şi administrator al SC Dumalex Ice Cream SRL, nu a înregistrat în actele contabile toate operaţiunile comerciale efectuate de societate, nu a înregistrat şi declarat veniturile aferente realizate şi a evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, însuşindu-şi fără drept sumele de bani astfel rezultate“, se arăta într-un comunicat redactat, în urmă cu trei ani, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Cererea de declanşare a procedurii insolvenţei  împotriva S.C. Dumalex a fost depusă  de  S.C.  Midanis S.R.L., unul dintre zecile de creditori ai Dumalex,  ca urmare a unei datorii neachitate de 210,5 mii lei. Tabelul preliminar al creanţelor  a fost deja  contestat în instanţă de cinci dintre creditorii Dumalex.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea