Nicolescu e liber! Ce urmează?

Adrian Vasiliu.
A trecut o săptămână şi mai bine de când Argeşul a revenit în forţă în prime-time, cu încă o premieră: primul preşedinte de consiliu judeţean arestat preventiv. Joia trecută, Constantin Nicolescu a devenit, fără voie, personaj de talk-show şi subiect de presă în toată România. Cazul a fost prezentat şi la Strasbourg, de preşedintele Băsescu, care anunţase la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei arestarea argeşeanului cu câteva ore bune înainte ca ea să se producă. Unii spun că avea informaţii din interior, eu cred că omul pur şi simplu a confundat reţinerea cu arestul preventiv. Ba chiar s-a auzit şi pe la nemţi, care au prezentat, în stil pur teuton, faptele, aşa cum se văd ele în ţara care nu ne vrea în Spaţiul Schengen. Previzibil, recursul preşedintelui Nicolescu, în timp ce se afla sub pază la Spitalul Floreasca, nu putea aduce decât judecarea în stare de libertate. Judecătorii sunt şi ei oameni, nu? Plus că nimeni nu cred că şi-ar mai fi dorit să vadă sute de pesedişti şi de pedelişti masaţi prin centru, despărţiţi doar de vreo câteva sute de metri, aşa cum s-a întâmplat luni. Atunci cred că a existat chiar posibilitatea unei ciocniri, dar se pare că şefii locali de la ambele partide au reuşit să evite acest lucru.
Protestul pitoresc al pesediştilor, condus de Ponta şi Vanghelie, a trecut, a trecut şi recursul, iar viaţa pare să revină la normal în judeţul condus de Constantin Nicolescu. Starea lui se ameliorează, din ce spun medicii, însă destule sunt vocile care spun că primul pesedist al judeţului ar cam trebui să vadă în ceea ce i s-a întâmplat un semn că ar cam fi timpul să se retragă. Şi nu numai de la pedelişti, care nu mai ştiu ce să facă pentru a-şi drege imaginea după ce toţi le-au reproşat arestarea lui Nicolescu, măcar pe principiul „cui prodest” (cui îi foloseşte), decât pe baza unor dovezi solide. Ci şi de la partide oarecum apropiate, cum ar fi conservatorii.
Acum noi nu ştim ce va decide pacientul de la Floreasca, căruia îi dorim însănătoşire grabnică. Dar cred că decizia sa nu va fi neapărat una personală, pentru că alegerile de la anul vor fi cu siguranţă cele mai grele din întreaga istorie a PSD Argeş. Care riscă să intre în luptă fără cel mai tare om al său dintotdeauna, dacă preşedintele CJ va decide că sănătatea sa este mai importantă decât ambiţiile politice ale colegilor cu priză mult mai mică la popor. E drept că speculaţii se vor tot face până la revenirea lui Constantin Nicolescu în activitatea competiţională, atunci când el va fi acela care va spune ce se va întâmpla atât la CJ, cât şi la PSD. Eu unul cred că nu vor fi prea multe schimbări, mai ales că, judecat fiind în libertate, omul nu va avea prea multe şanse să primească vreo sentinţă în timp util ca să-i strice planurile politice, că doar ştim rapiditatea justiţiei de pe la noi.
Dar înclin să cred că vom vedea câteva modificări pe la PSD, în special, pentru că criza începută miercurea trecută a fost şi un test de fidelitate faţă de şef, pe care nu chiar toţi pesediştii l-au trecut cu brio. Iar duplicitatea nu se prea iartă la pesedişti...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea