E oficial: licitaţia forțată de ADP Piteşti în favoarea firmei General Trust a fost deconspirată în instanţă

# Fără nicio legătură… Soția directorului ADP, Mircea Braniște, lucrează pentru Cătălin Spătaru (foto).

În timp ce piteştenii îşi rupeau maşinile prin gropile din oraş, alţii îşi frecau mâinile pregătindu-se a mai da un tun financiar din banii publici. Aşadar, în luna martie a acestui an, Administraţia Domeniului Public Piteşti (ADP) a scos la licitaţie asfaltarea mai multor străzi din Piteşti, din mai toate cartierele, investiţie ce se ridică la suma de 70 miliarde lei vechi. Numai că, fiind pusă în joc o sumă de bani destul de serioasă, a stârnit interesul mai multor constructori care au participat la licitaţie încercând să câştige, unii dintre ei prin metode neortodoxe, adică prin fraudarea licitaţiei, lucru ce s-a dovedit în instanţă. După ce a scos la licitaţie această asfaltare a străzilor, ADP Piteşti a desemnat câştigătoare firma General Trust, patronată de omul de afaceri Cătălin Spătaru. O altă firmă participantă la licitaţie, cu ştate vechi în acest domeniu şi cunoscută prin lucrările de calitate executate până acum, S.C. Comesad Drumuri a contestat această decizie luată de ADP Piteşti, invocând faptul că firma desemnată câştigătoare, S.C. General Trust a fost favorizată, aducând şi dovezi în acest sens. În primă fază, societatea Comesad Drumuri văzând că această licitaţie a fost cu dedicaţie pentru firma General Trust, a contestat-o la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, dar nu a avut câştig de cauză, întrucât această instituţie care funcţionează pe banii românilor se pare că este inutilă, dându-i câştig de cauză firmei General Trust, precizând că s-au respectat toate condiţiile şi recomandându-i ADP Piteşti să continue procedurile de desemnare a câştigătorului.
Văzând acestea din urmă şi fiind convinşi că au dreptate, reprezentanţii Comesad Drumuri au acţionat în instanţă această decizie, la Curtea de Apel Piteşti. Aici, Comesad Drumuri a avut câştig de cauză, obligând autoritatea contractantă să reia procedura de evaluare a ofertelor.

 

După luni întregi de luptă cu sistemul corupt, Comesad Drumuri a fost desemnată câştigătoare

După această decizie a Curţii de Apel Piteşti, Administraţia Domeniului Public Piteşti a fost nevoită să reia procedura de evaluare a ofertelor, însă de data aceasta respectând toate criteriile. Astfel că, după această reluare de evaluare a ofertelor a fost desemnată câştigătoare firma S.C. Comesad Drumri, care a şi început lucrările de modernizare a străzilor din Piteşti. La ora actuală lucrează pe străzile Ştefan cel Mare şi Teilor.
Aşadar, o lucrare care acum trebuia finalizată, de abia acum începe, datorită sistemului nostru corupt.
Într-o ţară normală, după toate acestea care s-au întâmplat, trebuia să vedem şi vinovaţii acestor matrapazlâcuri. Oare cine plăteşte toată această mascaradă, în afară de piteştenii care şi-au rupt maşinile până acum? Unde sunt vinovaţii?! Din păcate, la noi în România, această întrebare este retorică.

La închiderea ediției, un binevoitor ne-a ”luminat”. De unde atâta interes pentru firma lui Spătaru? Ei bine, e vorba de multă… prietenie. Și asta pentru că soția actualului director al ADP, Mircea Florentin Braniște, lucrează… ghiciți unde: la una din firmele afaceristului Cătălin Spătaru! Ilegal? Nuuuu. Imoral? Da` pe cine dracu interesează asta?!...
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea