Programele cu finanţare europeană, o sursă importantă de bani pentru comuna Mălureni

Cu un buget local care abia ajunge pentru salariile angajaţilor, şi acestea destul de mici, Primăria Mălureni, condusă de Adrian Cristescu, a luat în serios această posibilitate de dezvoltare cu bani europeni, chiar dacă volumul de muncă este imens pentru atragerea acestor fonduri.  Neavând altă soluţie de dezvoltare, Adrian Cristescu, primarul comunei Mălureni, împreună cu angajaţii primăriei, a considerat că singura posibilitate de dezvoltare a comunităţii o reprezintă această oportunitate a fondurilor europene, chiar dacă acest lucru presupune multă muncă.
Astfel, comuna Mălureni a ajuns să fie beneficiara mai multor finanţări europene ce vizează dezvoltarea localităţii.
Însă, pentru o dezvoltare durabilă, primarul Cristescu a ales să atragă fonduri pentru investiţiile în infrastructura şcolară. Un exemplu în acest sens îl reprezintă proiectul de construcţie al Şcolii Petre Tudose din Bădiceni. Valoarea acestui proiect a fost de peste 9 miliarde lei vechi, iar finanţarea s-a făcut prin Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia.
Tot în acest domeniu al învăţământului, primarul Cristescu a reuşit să atragă fonduri europene şi pentru construcţia unui After School pentru o comunitate de rromi din comună. Pentru această investiţie fondurile vin strict din Norvegia, fiind un program special pentru integrarea romilor în societate. Acest proiect este în valoare de 200 mii euro şi presupune construirea unei grădiniţe cu program prelungit, unde va funcţiona, totodată, şi clasa zero. Proiectul a fost acceptat pentru finanţare, urmând să se semneze contractul. Această unitate de învăţământ se adresează strict romilor şi va fi construită în satul Păuleasca, cătunul Tufani, acolo unde locuiesc circa 1100 de romi.
Tot pe fonduri europene, prin Grupul de Dezvoltare Locală din care face parte, primăria Mălureni urmează să primească finanţare pentru o dotare cămin cultural şi pentru achiziţia unui buldoexcavator.      L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea