Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură împarte plăţile pe suprafaţă

#  Marius Stroescu, director executiv APIA Argeş: ”24 de mii de fermieri sunt deja pe ştatele de plată”

De la jumătatea acestei luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a autorizat la plată avansul către fermierii care au depus cereri  în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) - Campania 2014. Banii urmeză să ajungă la toți fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate.
”În Argeş, 24 de mii de fermieri sunt deja pe ştatele de plată. Cuantumul pentru plata SAPS - Campania 2014 este de 156,89 euro/ha, la care se aplică un coeficient de reducere liniară care va asigura încadrarea în plafonul alocat de Comisia Europeană.”, precizează Marius Stroescu (foto), director executiv APIA Argeş.

69,00 euro/ha

Conform normelor UE, plata în avans poate fi acordată în procent de pâna la 50% din valoarea totală a a plăţilor directe, România acordând  un avans de 69,00 euro/ha.
Plăţile se fac la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2014.
În cadrul campaniei SAPS 2014, România beneficiază de o alocare financiară de 1.367.527 mii euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru o suprafaţă de referinţă de 8,7 milioane ha.

Alte avansuri în curs de plată

APIA a autorizat la plată,  tot de la jumătatea acestei luni şi avansul, in cuantum de până la 74% din suma cuvenită fermierilor care au depus cereri de plată pe suprafaţă, în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală - Campania 2014 şi anume: 211 ”Plăţi pentru zona montană defavorizată”, 212“Plaţi pentru zone defavorizate – altele decât cele montane” şi 214 “Plăţi pentru agromediu”.
“Plăţile pentru axa 2 încep după data de 5 noiembrie. În Argeş vorbim de 9700 de fermieri din zona  de deal şi de munte”, mai spune Marius Stroescu.
De aceşti bani beneficiază toţi fermierii care au solicitat sprijin în cadrul măsurilor Axei II, pentru care s-a efectuat verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate
Plăţile se efectuează la cursul de schimb de 4,4710 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 31 decembrie 2013. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea