Mandat contestat. Radu Bănică este, în continuare, consilier local

Preşedintele executiv al PSD Argeş, Tudor Pendiuc, îl contrazice pe liderul PDL Argeş, Cătălin Teodorescu, care a afirmat că fostul consilier local al democrat-liberalilor şi-ar fi pierdut mandatul de ales local din cauză că şi-ar fi dat demisia din PDL înainte de a migra în tabăra social-democrată
“Radu  Bănică  este de o săptămână şi ceva  consilier local PSD” a lămurit lucrurile primarul Tudor Pendiuc,   preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD, după ce preşedintele PDL Argeş, deputatul Cătălin Teodorescu, declarase că Bănică şi-ar fi pierdut mandatul de ales local, chiar dacă a profitat de perioada în care aleşii au avut posibilitatea de a migra de la o formaţiune politică la alta, pentru că ar fi comis  eroarea de a-şi fi dat  demisia din partid în aceeaşi zi (14 octombrie) în care s-a înscris în PSD, cu toate că ar fi fost suficient să facă o cerere la secretariatul Primăriei în care să îşi exprime opţiunea pentru PSD, fără să îşi dea demisia mai întâi.
Tudor Pendiuc spune că procedura a fost corect îndeplinită, cu respectarea  Ordonanţei Nr. 55/2014  şi că nu este vorba despre nicio eroare, ci doar de un gest de  onestitate din partea  fostului consilier PDL, actualmente PSD, care a crezut de cuviinţă că este corect să-şi informeze foştii colegi  asupra deciziei sale
“Eu cred că a fost un moment de sinceritate  să spună personal partidului, nu să afle partidul din alte surse că nu mai este acolo”, a mai spus primarul Tudor Pendiuc, încercând să facă lumină şi asupra argumentelor cu care  l-ar fi “convins” pe fostul democrat-liberal să treacă la PSD.
“Domnul Bănică a văzut cum lucrăm  noi în consiliul Local Piteşti  şi cred că asta l-a convins. Nu l-am rugat eu să vină, deşi, fireşte am  purtat o discuţie înainte”, a  mai afirmat Tudor Pendiuc. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea