Dansul săbiilor, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 30 octombrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ultimul concert al lunii, cu pagini muzicale semnate de Haciaturian şi Ceaikovski. În program, Dansul săbiilor din baletul Gayaneh şi Concert pentru vioară şi orchestră (de Aram Haciaturian) şi Simfonia nr. 4 a lui Ceaikovski. Dirijor, Vlad Agachi, solistă, la vioară, Marta Murvai (Germania).
Cariera tinerei violoniste Marta Murvai începe din perioada liceului, când debutează, la 16 ani, cu orchestra filarmonicii din Târgu Mureş.  A început studiile muzicale la Bucureşti şi le-a finalizat în Statele Unite ale Americii, la Conservatory of Music at Lynn University. Deşi tânără, a concertat pe scenele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, dar şi cu orchestre din Germania, Italia, Cehia, Austria, Ungaria şi Statele Unite ale Americii. A cucerit premii importante la concursurile şi festivalurile de vioară din întreaga lume, susţinând ulterior recitaluri şi concerte de muzică de cameră cu artişti de renume. În prezent, e cetăţean german, fiind solistă la Academia de Muzică din Rostock. A concertat sub bagheta unor dirijori de renume, precum Kurt Masur, Semyon Bychkov, Andris Nelsons, Michael Sanderling, Nicola Luisotti sau Paavo Järvi. Marta Murvai cântă pe vioara lutierului cremonez Gabriele Jebran Yakoub.
Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi, la Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi în străinătate, susţinând concerte în Portugalia, Polonia, Republica Moldova, SUA şi, vara aceasta, în Peru. A dirijat orchestre din: Bucureşti, Satu Mare, Târgovişte, Botoşani şi Piteşti, unde este angajat din 2011.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea