Puterea meloterapiei în vindecarea bolilor

Miercuri, 22 octombrie 2014, de la ora 18.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat prelegerea intitulată „Muzica și puterea ei vindecătoare: introducere în meloterapie”, susținută de conf.univ.dr. Adrian Tase. Acesta este un cunoscător avizat al subiectului, în calitatea sa de medic și de lector universitar care a predat cursul de „Elemente de terapie muzicală” la Facultatea de Pedagogie Muzicală din cadrul Universității din Pitești.
Prelegerea a fost însoțită și de un moment artistic intepretat de Andrei Tase, fiul doctorului Tase, elev al Liceului ”Dinu Lipatti” din Pitești.
Dr. Adrian Tase a făcut o incursiune în istoria meloterapiei și a etapelor care au fost traversate de-a lungul timpului. A vorbit despre rolul important pe care l-au avut marii compozitori ai lumii în istorie meloterapiei, aceștia atingând aproape perfecțiunea în încercarea lor de a sensibiliza natura umană.
Atmosfera a fost una relaxantă, iar publicul prezent la eveniment a răspuns la căldura cu care doctorul Tase și-a expus cunoștințele prin întrebări și completări.
Meloterapia (muzicoterapia sau terapia muzicală) reprezintă vindecarea prin muzică. Încă din Antichitate, muzica a fost utilizată ca adjuvant în tratarea bolnavilor. Există tipuri diferite de muzică pentru boli diferite. Muzica are și un caracter formator: este, de asemenea, benefică meseriilor intelectuale (dovada este reprezentată de faptul că există numeroase cazuri de intelectuali de anvergură care cântă la un instrument muzical). În general, ea este folosită complementar, pe lângă alte forme alopate sau homeopate de tratament. În zilele noastre, din cauza faptului că oamenii resimt din ce în ce mai acut puterea distructivă a stresului, aceștia încearcă să se deconecteze de la problemele de zi cu zi ascultând muzică relaxantă.
Utilizatorii bibliotecii au posibilitatea de a audia înregistrări celebre din creația marilor compozitori ai lumii la secția ”Religie și audiții muzicale”, unde bibliotecara Simona Nagîț, inițiatoarea acestei prelegeri, își desfășoară activitatea.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea