Război la groapa de gunoi!

#  De 6 ani, Consiliul  Local Piteşti şi Lea Internaţional se războiesc în instanţă pe marginea contractului de  construire şi exploatare a unităţii de tratare a  deşeurilor urbane # Primăria Piteşti vrea servicii de consultanţă pentru încheierea litigiului

Cel mai vechi dintre  dosarele nesoluţionate  care au ca părţi Consiliul  Local  Piteşti şi Lea Internaţional a fost deschis în 2008, iar anul  acesta au mai fost deschise alte două procese   având ca obiect constatarea nulităţii unui proces verbal de predare-primire a unor suprafeţe de teren şi respectiv unele pretenţii ridicate de Lea Internaţional, care a dat în judecată autorităţile locale.

Contractul  de colaborare între Lea Internaţional  Impex SRL Bucureşti şi Consiliul Local Piteşti privind “construirea şi exploatarea în Municipiul Piteşti  a unei staţii de tratare ecologică a deşeurilor urbane, prin recepţionarea netriată şi  trierea acestora” a fost semnat   în iulie 2000. Doi ani mai târziu, ca urmare a neîndeplinirii de către Lea Internaţional a obligaţiilor contractuale asumate, Consiliul Local Piteşti avea să emită  o hotărâre de încetare a respectivului contract.
Neexecutarea prevederilor contractuale de către Lea Internaţional şi încetarea contractului au determinat o serie de litigii, unele soluţionate irevocabil, altele aflate încă în curs de soluţionare, la diferite instanţe de judecată.
Este vorba despre cauze în care părţi sunt  Lea Internaţional, Consiliul Local al Municipiului Piteşti, dar şi  Consiliul Judeţean Argeş.

Lea  Internaţional cheamă în judecată Consiliul Local Piteşti

Dosarul 1546/109/2008 având ca obiect anularea  unei hotărâri de consiliu local, aflat pe rol la Tribunalul Argeş, a rămas în pronunţare după ultimul termen din  3 iunie 2014. La fel şi  celelalte dosare deschise anul acesta: 1621/109/2014, aflat la Tribunalul Argeş, având ca obiect  constatarea nulităţii unui proces verbal de  predare primire a unor suprafeţe de teren  şi respectiv dosarul 26263/3/2014, având ca  obiect pretenţii, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care urmează să fie  comunicată cererea de chemare  în judecată  formulată de către Lea Internaţional Impex Srl.
În prezent, terenul în litigiu este destinat  realizării depozitului ecologic de deşeuri care face obiectul  măsurii ISPA “Managementul Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Argeş”

Primăria Piteşti are nevoie de servicii de consultanţă pentru a face faţă celor trei procese

Materialul probator este complex, iar  juriştii Primăriei Piteşti spun că fără contractarea unor servicii de consultanţă, Consiliul Local  ar putea risca să piardă procesele cu Lea Internaţional.
“Aceste cauze au o complexitate  deosebită, atât datorită materialului probator ce trebuie administrat, cât şi necesităţi stabilirii unei strategii eficiente  pe termen mai lung, în condiţiile în care astfel de litigii presupun desfăşurarea pe o perioadă mai lungă de timp” , explică  directorul executiv Elena Ţintilă Neacşu, în raportul  privind achiziţionarea unor servicii de consultanţă supus votului consilierilor locali în Şedinţa CL Piteşti din 29 octombrie.
Anterior, în cauzele generate de neexecutarea  contractului  de  colaborare, Consiliul Local Piteşti a fost reprezentat în instanţă de  Societatea Profesională de Avocatură  Dan Panţoiu şi Asociaţii, iar  autorităţile locale vor acum să apeleze la aceiaşi avocaţi pentru consultanţă în cele trei cauze încă nesoluţionate.

Situaţia nu e chiar roz

“Având în vedere cele arătate, precum şi faptul că o astfel de cauză are o deosebită complexitate, apreciem utilă şi oportună, pentru asigurarea unei soluţionări eficiente a cauzei, încheierea unui contract de asistenţă juridică cu aceeaşi firmă de avocatură, pentru întocmirea apărării  în cauza menţionată, de către această societate”, se mai arată în raport.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea