Campanie de sănătate în rândul populației de etnie romă din Ștefănești

Primăria orașului Ștefănești a derulat, în perioada 29-30 octombrie 2014, o campanie de sănătate în rândul populației de etnie romă din zonele Blocuri și Valea Mare, care a avut ca scop îmbunătățirea stării de sănătate a etnicilor romi.
Campania a reprezentat continuarea proiectului ”Analizele medicale făcute la timp îți pot salva viața!”, proiect finantat de Agenția Națională pentru Romi și derulat în perioada 1 iulie-20 decembrie 2014. În cadrul campaniei de sănătate, cetățenii de etnie romă, indiferent de vârstă, au beneficiat de consultații medicale de specialitate din partea unui medic generalist și a două asistente medicale de la Clinica Medicală Ambra Grisea din Pitești. Aceștia au fost testați din punct de vedere al afecțiunilor pulmonare, li s-a luat tensiunea, iar copiii au beneficiat în plus și de un consult al căilor respiratorii.
În timpul evaluării stării de sănătate, 3 persoane au fost descoperite cu afecțiuni pulmonare (bronșite), o persoană a fost identificată cu astm, 2 persoane cu colică biliară, 6 cu hipertensiune, iar alte câteva zeci de persoane au fost identificate cu infecții respiratorii, unele dintre acestea aflându-se deja sub tratament. Persoanele bolnave au primit fie rețete, urmând să meargă la farmacie să-și procure medicamentele necesare, fie au fost îndrumate către medicii de familie, pentru ca aceștia să le dea trimitere către medicii de specialitate.                           
Campania de sănătate în rândul populației de etnie romă va fi continuată de Primăria oraăului Ștefănești și anul viitor în zonele Zăvoiul Mare, Zăvoiul Mic și Golești. Primăria orașului Ștefănești a obținut în 2013 o finanțare de 50.000 lei de la Agenția Națională pentru Romi pentru proiectul ”Analizele medicale făcute la timp îți pot salva viața!” În cadrul proiectului care a avut ca scop îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor de etnie romă din orașul Stefanesti, in vederea accelerarii incluziunii sociale a romilor si din punct de vedere al sanatatii, 659 de persoane, copii, batrani, femei, in special tinere mame, au beneficiat de un set gratuit de analize medicale de baza: colesterol total, glicemie, TGO, TGP, hemoleucograma completă, măsurarea tensiunii arteriale, electrocardiograma-EKG.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea