Concert în stil italian, joi, la Filarmonica Pitești

În prima zi de joi a lui noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care se va interpreta muzica lui Rossini, Rodrigo, Schubert şi Mendelssohn-Bartholdy. În program, Uvertura la Italianca în Alger (Giaochino Rossini), Concierto de Aranjuez (Joaquin Rodrigo, aranjament pentru harpă de J. Rodrigo/Nicanor Zabaleta), Uvertura în Do major, În stil italian (Franz Schubert) şi Simfonia nr. 4 în La major, Italiana (Felix Mendelssohn-Bartholdy). Dirijor, Raffaele Cancelliere (Italia), solistă, la harpă, Miruna Vidican.
Născut în 1977, dirijorul Raffaele Cancelliere a absolvit mai multe secţii ale Conservatorului „Nicola Sala” şi ale Conservatorului „Luigi Cherubini”, perfecţionându-şi studiile la cursurile de master şi de dirijat, organizate de diferite filarmonici din întreaga lume: Lituania, Rusia, Germania, Austria etc. A mai concertat în România, la Braşov, unde a urmat cursurile de masterclass ale maestrului Octav Calleya. Deşi tânăr, a acumulat experienţă atât în arta pianisticii, a dirijatului, cât şi a compoziţiei simfonice, multe dintre concertele sale fiind televizate.
Miruna Vidican a început studiul muzicii de la opt ani, când a cântat în Corul Radiodifuziunii Române. Trei ani mai târziu începe studiul harpei la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. Profesoară de harpă la liceul la care a fost elevă, Miruna Vidican a absolvit UNMB Bucureşti. Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, Miruna Vidican este laureată a mai multor concursuri de specialitate, susţinând recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea